Σαράγεβο: Φθορές σε άγαλμα του πάπα Ιωάννη Παύλου Β'

Κατά λάθος
Πέμπτη, 07 Μαΐου 2015 13:03
UPD:13:07
EPA/FEHIM DEMIR

Η αστυνομία του Σαράγεβο επιβεβαίωσε ότι, την Τετάρτη, αστυνομική περίπολος παρατήρησε τις φθορές στο άγαλμα του Πάπα Ιωάννη Παύλου που τοποθετήθηκε τον Απρίλιο του 2014 (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Το άγαλμα του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β' μπροστά από τον καθεδρικό ναό της Ιεράς Καρδιάς του Ιησού στο Σαράγεβο υπέστη φθορές και η αστυνομία αναζητά τους δράστες, αν και από εκκλησιαστικούς κύκλους έγινε γνωστό ότι ήταν ακούσια πράξη και ότι δεν πρέπει να δημιουργείται πρόβλημα.

Η αστυνομία του Σαράγεβο επιβεβαίωσε ότι, την Τετάρτη, αστυνομική περίπολος παρατήρησε τις φθορές στο άγαλμα του Πάπα Ιωάννη Παύλου που τοποθετήθηκε τον Απρίλιο του 2014.

Μετά από αυτοψία, η αστυνομία άρχισε τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Το καθολικό πρακτορείο ειδήσεων της Συνόδου Επισκόπων της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης (KTA) έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από κάμερα κοντά στον καθεδρικό ναό, στο οποίο φαίνεται ότι οι νεαροί που προκάλεσαν τις φθορές δεν είχαν κακή πρόθεση.

Στο στιγμιότυπο φαίνεται ότι νεαροί προσπάθησαν να βγάλουν selfie φωτογραφίες στο μνημείο και ένας δεν είδε τα σκαλιά στο υπερυψωμένο βάθρο του αγάλματος, άρχισε να πέφτει και κρατήθηκε από την ποιμαντική ράβδο, η οποία έσπασε στο κάτω μέρος.

Σύμφωνα με το KTA, πολλοί τουρίστες και περαστικοί συνέχισαν να φωτογραφίζονται μπροστά από το άγαλμα του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β'.

Ο εφημέριος του καθεδρικού ναού, μονσινιόρ Άντε Μέστροβιτς, ευχαρίστησε τους αστυνομικούς για τη συνεργασία και ανέλαβε την ευθύνη να επιστρέψει το μέρος της ράβδου στη θέση του, αναφέρει το KTA.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή