Πέντε Ουκρανοί στρατιώτες νεκροί το τελευταίο 24ωρο

Άλλοι 12 τραυματίες
Τετάρτη, 06 Μαΐου 2015 12:50
UPD:12:52
REUTERS/STRINGER

Οι δύο πλευρές έχουν υπογράψει εκεχειρία από τα μέσα Φεβρουαρίου, με τις εγγυήσεις της Ρωσίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο σποραδικές συγκρούσεις συνεχίζονται στη γραμμή του μετώπου (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Συνεχίζονται οι απώλειες του ουκρανικού στρατού από τα πλήγματα φιλορώσων αποσχιστών στην ανατολική Ουκρανία, με πέντε στρατιώτες να πέφτουν νεκροί το τελευταίο 24ωρο.

Άλλοι 12 Ουκρανοί στρατιωτικοί τραυματίστηκαν.

Οι δύο πλευρές έχουν υπογράψει εκεχειρία από τα μέσα Φεβρουαρίου, με τις εγγυήσεις της Ρωσίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο σποραδικές συγκρούσεις συνεχίζονται στη γραμμή του μετώπου.

Η Ουκρανία θεωρεί τους φιλορώσους αποσχιστές μαριονέτες της Ρωσίας, η οποία θεωρείται κοινό μυστικό ότι τους ενισχύει υλικά, διοικητικά και πολιτικά.

Από την πλευρά τους, οι Ρώσοι και οι φιλορώσοι θεωρούν ότι στο Κίεβο έχουν καταλάβει την εξουσία εθνικιστικές οι οποίοι θέτουν σε κίνδυνο τους εθνικά Ρώσους και ρωσόφωνους πολίτες της Ουκρανίας, που κατοικούν κυρίως στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή