Έταζαν ψευδώς μέσω Facebook προγνωστικά για αγώνες ποδοσφαίρου

Τετάρτη, 06 Μαΐου 2015 12:45
UPD:12:48
REUTERS/DADO RUVIC

Η δικογραφία αφορά έναν 19χρονο που ζει σε περιοχή της βόρειας Ελλάδας και τρία άτομα σε χώρες του εξωτερικού.

A- A A+

Δικογραφία σε βάρος τεσσάρων χρηστών ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης σχημάτισε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, επειδή υπόσχονταν ψευδώς, έναντι χρημάτων, προγνωστικά για παιχνίδια από το δελτίο στοιχημάτων του ΟΠΑΠ

Η δικογραφία αφορά έναν 19χρονο που ζει σε περιοχή της βόρειας Ελλάδας και τρία άτομα σε χώρες του εξωτερικού.

Οι εμπλεκόμενοι είχαν δημιουργήσει προφίλ στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, με ονόματα που παρέπεμπαν στο στοίχημα και τα προγνωστικά και με ψευδή ή ανύπαρκτα στοιχεία. Στη συνέχεια, είτε διαφήμιζαν, είτε προσέγγιζαν άλλους χρήστες της εν λόγω σελίδας, υποσχόμενοι ψευδώς ότι διαθέτουν και προσφέρουν έναντι χρηματικής αμοιβής, προγνωστικά σχετικά με την έκβαση ατομικών ή ομαδικών παιχνιδιών, αλλά κυρίως για αγώνες ποδοσφαίρου.

Ζητούσαν τη χρηματική αμοιβή κυρίως μέσω κωδικών προπληρωμένων καρτών και για να είναι περισσότερο πειστικοί, ισχυρίζονταν ότι διαθέτουν έγκυρες πληροφορίες από μάνατζερ και λοιπά γραφεία στοιχηματισμού ανά την υφήλιο.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και έρευνας.

Μετά από ψηφιακή - διαδικτυακή έρευνα εντοπίστηκαν τα συγκεκριμένα προφίλ. Αναλύθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη και ψηφιακά δεδομένα-στοιχεία της υπόθεσης και πραγματοποιήθηκε αλληλογραφία με την αρμόδια διαχειρίστρια εταιρεία του κοινωνικού δικτύου, καθώς και με τους αρμοδίους παρόχους υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών και διαδικτύου.

Στην οικία του 19χρονου διενεργήθηκε ψηφιακή έρευνα και ταυτοποιήθηκε η παράνομη δράση του.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή