Βραζιλία: Χάνει το Κόπα Αμέρικα ο Όσκαρ

Τρίτη, 05 Μαΐου 2015 23:54
REUTERS/RICARDO MORAES

Ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας της Εθνικής Βραζιλίας, Κάρλος Ντούνγκα στην συνέντευξη Τύπου.

A- A A+

Χάνει το επερχόμενο Κόπα Αμέρικα της Χιλής ο Όσκαρ λόγω του τραυματισμού του σε προπόνηση της Τσέλσι, όπως ανακοίνωσε ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας της Εθνικής Βραζιλίας, Κάρλος Ντούνγκα.

«Μίλησα με τον προπονητή της Τσέλσι αλλά και το ιατρικό επιτελείο της ομάδας και η αποκατάστασή του θα χρειαστεί χρόνο, οπότε δεν θα μπορέσει να μας βοηθήσει στο Κόπα Αμέρικα» είπε σε δημοσιογράφους ο Ντούνγκα.

«Μετά το Κόπα Αμέρικα έχουμε τα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο, ως εκ τούτου αποφασίσαμε πως θα ήταν καλύτερο να αναρρώσει ο παίκτης και να είναι έτοιμος για τα προκριματικά» πρόσθεσε.

Ο 22χρονος Φιλίπε Κουτίνιο της Λίβερπουλ κλήθηκε για πρώτη φορά στην αποστολή διεθνούς διοργάνωσης, ενώ θέσεις στην αποστολή έλαβαν και οι Έβερτον Ριμπέιρο (Αλ Αχλί), Ντιέγκο Ταρντέλι (Σαντόνγκ Λουνένγκ). 

Ο Ντούνγκα, ο οποίος κατάκτησε το Κόπα Αμέρικα στη Βενεζουέλα το 2007, περιμένει οι παίκτες του να βοηθήσουν τη Σελεσάο να ξεπεράσει την ντροπιαστική ήττα με 7-1 από τη Γερμανία στα ημιτελικά του περασμένου Μουντιάλ. 

«Αυτό που ψάχνουμε για την Εθνική είναι παίκτες με προσωπικότητα, που μπορούν να πάρουν σοβαρές αποφάσεις, συνδυάζοντας τα χαρακτηριστικά του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου, όπως οι ντρίπλες και η δημιουργικότητα» υπογράμμισε ο Βραζιλιάνος τεχνικός.

Η Βραζιλία ξεκινά το Κόπα Αμέρικα εναντίον του Περού στις 14 Ιουνίου και στη συνέχεια θα τεθεί αντιμέτωπη με Κολομβία και Βενεζουέλα, ενώ πριν ξεκινήσει η διοεργάνωσης θα παίξει σε φιλικούς αγώνες με το Μεξικό στο Σάο Πάουλο (7 Ιουνίου) και την Ονδούρα (10 Ιουνίου) στο Πόρτο Αλέγκρε.

Η αποστολή:

Τερματοφύλακες: Τζέφερσον (Μποταφόγκο), Μαρσέλο Γκρόχε (Γκρέμιο), Ντιέγκο Αλβες (Βαλένθια)

Αμυντικοί: Νταβίντ Λουίζ, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα (Παρί Σεν Ζερμέν), Μιράντα (Ατλέτικο Μαδρίτης), Φιλίπε Λουίζ (Τσέλσι), Ντανίλο (Πόρτο), Φαμπίνο (Μονακό), Μαρσέλο (Ρεάλ Μαδρίτης)

Μέσοι: Λουίς Γκουστάβο (Βόλφσμπουργκ), Ελίας (Κορίνθιανς), Κασεμίρο (Πόρτο), Φερναντίνιο (Μάντσεστερ Σίτι), Φιλίπε Κοουτίνιο (Λίβερπουλ), Γουίλιαν (Τσέλσι)

Επιθετικοί: Έβερτον Ριμπέιρο (Αλ Αχλί), Νεϊμάρ (Μπαρτσελόνα), Φιρμίνο (Χόφενχαϊμ), Ντάγκλας Κόστα (Σαχτάρ Ντόνετσκ), Ντιέγκο Ταρντέλι (Σαντόνγκ Λουνένγκ), Ρομπίνιο (Σάντος)

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις