Ποτάμι: Η ώρα της αλήθειας για την κυβέρνηση

Τρίτη, 05 Μαΐου 2015 20:27
UPD:20:30
SOOC/Nikos Libertas

Το Ποτάμι εκτιμά ότι κυβέρνηση βρίσκεται σε απόσταση από την πραγματικότητα.

A- A A+

Για «ώρα της αλήθειας και των μεγάλων αποφάσεων» για την κυβέρνηση, σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις, κάνει λόγο το Ποτάμι, σχολιάζοντας το non paper για την πορεία των συζητήσεων με τους δανειστές, ενώ εκτιμά ότι επιχειρείται μετάθεση των ευθυνών για το ενδεχόμενο ρήξης στις αντιθέσεις μεταξύ των εταίρων.

«Οι διαφορές αυτές, όμως, δεν είναι σημερινές. Υπάρχουν εδώ και καιρό. Ένας καλός διαπραγματευτής θα τις είχε εκμεταλλευθεί, κάνοντας τις κατάλληλες συμμαχίες, ώστε οι αντιθέσεις αυτές να λειτουργήσουν προς όφελος της χώρας μας», τονίζει το Ποτάμι.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι τελικά «όλοι εμφανίζονται ενωμένοι απέναντί μας».

Το Ποτάμι εκτιμά ότι κυβέρνηση βρίσκεται σε απόσταση από την πραγματικότητα, κάτι που αποδίδει στο ότι στο non paper γίνεται λόγος για σχέδιο εξόδου στις αγορές, χαρακτηρίζοντας την εξέλιξη αυτή «ανέκδοτο» κάτω από τις παρούσες συνθήκες.

Συνεχίζοντας, καλεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να μην συνεχίσει τα μισόλογα, όπως αναφέρει, καθώς οι παραπλανητικές διαρροές δεν θα αποδώσουν καρπούς.

«Είναι ώρα της αλήθεια και των μεγάλων αποφάσεων. Συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων και συμφωνία, ώστε να μείνει η χώρα στην ευρωζώνη», καταλήγει το Ποτάμι.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή