Τη - βραβευμένη με Νόμπελ - Περλ Μπακ θα υποδυθεί η Ζιλιέτ Μπινός

Τρίτη, 19 Μαΐου 2015 07:15
UPD:20:02
Krause, Johansen

Ζιλιέτ Μπινός.

A- A A+

Η Ζιλιέτ Μπινός θα υποδυθεί την Αμερικανίδα συγγραφέα Περλ Σ. Μπακ, βραβευμένη με Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1938, στη βιογραφική ταινία με τίτλο «Pearl», τα γυρίσματα της οποίας θα ξεκινήσουν τον επόμενο χρόνο.

Η 50χρονη - βραβευμένη με Όσκαρ το 1996 για τον «Άγγλο Ασθενή» - Γαλλίδα ηθοποιός, είναι έτοιμη για να ερμηνεύσει ένα ρόλο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της, ο οποίος δεν αποκλείεται να της χαρίσει νέες διακρίσεις.

Ο Ουάνγκ Λίχομ και η Γινγκ Τιάν θα συμμετέχουν στην ταινία που θα σκηνοθετήσει η Ροξάν Μεσίνα Κάπτορ και τα γυρίσματα της οποίας θα πραγματοποιηθούν στην κινεζική επαρχία Ζεζιάνγκ, στη Σαγκάη και στην Πράγα.

Η Περλ Σ. Μπακ τιμήθηκε με Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1938 .

Η Μπακ πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της στην Κίνα, αρχικά ως ιεραπόστολος, προτού ξεκινήσει να γράφει προκειμένου να στηρίξει οικονομικά την κόρη της, η οποία έπασχε από νοητική υστέρηση και φοιτούσε σε ειδικό σχολείο. Βραβεύτηκε με Πούλιτζερ το 1931 για το μυθιστόρημά της με τίτλο «The Good Earth», το οποίο ήταν το βιβλίο μυθοπλασίας με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στις ΗΠΑ το 1931 και το 1932.

Η Περλ Σ. Μπακ έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της, μέχρι το 1934, στην Κίνα, ενώ το 1938 τιμήθηκε με Νόμπελ Λογοτεχνίας «για τις πλούσιες και αληθώς επικές περιγραφές τής ζωής των χωρικών στην Κίνα, καθώς και για τα βιογραφικά της αριστουργήματα».

naftemporiki.gr
 

Προτεινόμενα για εσάς