Μπάσκετ: Η FIBA παρουσίασε τις προτάσεις της σε ΕΟΚ, ΕΣΑΚΕ και συλλόγους

Τρίτη, 05 Μαΐου 2015 17:36
UPD:17:39
EPA/JUAN CARLOS HIDALGO
A- A A+

Τα σχέδια και τις προθέσεις της FIBA για το άμεσο μέλλον γνωστοποίησε στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, στον ΕΣΑΚΕ και στις ΚΑΕ Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ο Αργεντινός πρόεδρός της, Οράσιο Μουρατόρε.

Ο Μουρατόρε βρίσκεται από χθες στην ελληνική πρωτεύουσα, μαζί με τον επικεφαλής της ομάδας επεξεργασίας και σχεδιασμού της αναδιοργάνωσης των συλλογικών διοργανώσεων, Χοσέ Μοντέρο.

Στις συζητήσεις τους με τους ανθρώπους της ΕΟΚ, του ΕΣΑΚΕ και των συλλόγων οι αξιωματούχοι της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας αναφέρθηκαν σε θέματα που αφορούν στις εθνικές ομοσπονδίες και το νέο καλαντάρι της FIBA που θα ισχύσει από το 2017, με αγώνες των Εθνικών ομάδων και στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, όσο και τα σχέδια της παγκόσμιας ομοσπονδίας για μια νέα Ευρωλίγκα. 

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΟΚ: «... το συμπέρασμα που προέκυψε είναι ότι η FIBA έχει εκπονήσει ένα αξιόπιστο πλάνο, το οποίο προκάλεσε το ενδιαφέρον των ομάδων σε αυτή την επαφή, πρώτη από αρκετές που αναμένεται να πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα και μάλιστα με διεύρυνση του κύκλου συνομιλητών και από άλλες ομάδες».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις