Ποδόσφαιρο: Στις 23 Μαΐου (αντί για τις 17/5) ο τελικός του Κυπέλλου

Τρίτη, 05 Μαΐου 2015 17:25
UPD:17:29
ICON/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Το Σάββατο 23 Μαΐου θα διεξαχθεί ο φετινός τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Ξάνθη, αντί της 17ης Μαΐου που αρχικά είχε οριστεί από την ΕΠΟ. 

Την αλλαγή ημερομηνίας υπαγόρευσαν δύο λόγοι. Ο ένας έχει να κάνει με το αίτημα του OTE, που είναι χορηγός της διοργάνωσης και έχει τα δικαιώματα μετάδοσης (OTE TV) του τελικού.

Ο ΟΤΕ, λοιπόν, ζήτησε να μην συμπέσει η διεξαγωγή του τελικού με τη διεξαγωγή του φάιναλ-4 της μπασκετικής Ευρωλίγκας, ώστε όπως αναφέρει μεταξύ άλλων στο αίτημά του «να δοθεί η πρέπουσα προσοχή και η μεγαλύτερη δυνατή συγκέντρωση του φίλαθλου κοινού... με στόχο την πλέον επιτυχημένη διεξαγωγή και τηλεοπτική μετάδοση του πλέον σημαντικού αγώνα σε επίπεδο αγωνιστικής δράσης...».

Ο άλλος ήταν η απάντηση της διοίκησης του ΟΑΚΑ.στον αρχικό ορισμό. Η ΕΠΟ ζήτησε την εγκατάσταση μερικές ημέρες πριν την τέλεση του αγώνα για να προετοιμάσει όπως πρέπει τη διοργάνωση.

Η διοίκηση απάντησε ότι το κεντρικό στάδιο είναι διαθέσιμο για τον τελικό στις 17/5, αλλά η εγκατάσταση μπορούσε να παραδοθεί το νωρίτερο μία ημέρα πριν. Όπως σημειώνει λοιπόν η ΕΠΟ στην ανακοίνωσή της «το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα καθιστούσε αδύνατη την προετοιμασία του εν λόγω αγώνα».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις