Αλ. Μητρόπουλος: Όσοι εισηγούνται ρήξη έχουν άγνοια κινδύνου

Τρίτη, 05 Μαΐου 2015 14:20
UPD:14:25
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο κ. Μητρόπουλος (φωτ. αρχείου) επέμεινε στην άποψη του ότι πρέπει να γίνει δημοψήφισμα λέγοντας χαρακτηριστικά «επιμένω στο να καταφύγουμε στον λαό μήπως και πάρουμε μεγαλύτερη διαπραγματευτική βάση».

A- A A+

Για δημιουργία «σκηνικού αδιέξοδου και αποθάρρυνσης» από τους δανειστές έκανε λόγο ο Αλ. Μητρόπουλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 εκφράζοντας ωστόσο την εκτίμηση ότι θα υπάρξει συμφωνία.

Τόνισε επίσης ότι πρέπει το ελληνικό ζήτημα να λυθεί εντός ευρώ αλλά και «να καταλάβουν οι Ευρωπαίοι ότι μας εξαθλίωσαν». Σημείωσε πάντως πως «όσοι θερμοκέφαλοι εισηγούνται σήμερα τη ρήξη έχουν άγνοια κινδύνου».

Αναφερόμενος στη στάση του ΔΝΤ ο αντιπρόεδρος της Βουλής εκτίμησε ότι «βλέπει το ελληνικό ζήτημα ως ενδεχόμενο δικό του Βατερλό και πιέζει για διαγραφή του χρέους και σκλήρυνση του μνημονίου». «Είναι ο σκληρός της συμπίεσης των μισθών και των συντάξεων το ΔΝΤ. Από την άλλη έρχονται κάποιες ελπίδες χαραμάδας ότι το ζήτημα της ρευστότητας θα αντιμετωπιστεί, εύχομαι με μικρό πακέτο μεταρρυθμίσεων» πρόσθεσε.

Ο κ. Μητρόπουλος επέμεινε στην άποψη του ότι πρέπει να γίνει δημοψήφισμα λέγοντας χαρακτηριστικά «επιμένω στο να καταφύγουμε στον λαό μήπως και πάρουμε μεγαλύτερη διαπραγματευτική βάση». «Το δημοψήφισμα αυτή τη στιγμή θα είναι αυτό που ενδεχομένως θα μας δώσει την έντιμη συμφωνία», κατέληξε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή