Champions League: Ντέρμπι από τα... παλιά στο Τορίνο

Τρίτη, 05 Μαΐου 2015 12:36
UPD:12:44
REUTERS/MICHAEL DALDER
A- A A+

Λίγο πριν την τελική ευθεία του έχει εισέλθει το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, με την αυλαία των ημιτελικών να ανοίγει απόψε στο Τορίνο, όπου η πρωταθλήτρια Ιταλίας, Γιουβέντους, θα υποδεχθεί την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης (21:45).

Η «βέκια σινιόρα» πανηγύρισε το περασμένο Σάββατο το τέταρτο συνεχές σκουντέτο στη γειτονική χώρα, αλλά αυτό πλέον είναι... ρουτίνα για την ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, που επιζητεί το κάτι παραπάνω.

Σε επίπεδο τίτλων στη διοργάνωση οι δύο αντίπαλοι αποτελούν «μεγαθήρια», αφού οι Ισπανοί είναι οι πολυνίκες με 10 κατακτήσεις σε 13 συμμετοχές (!) και οι Ιταλοί δύο, στις επτά φορές που συμμετείχαν σε τελικό.

Αγωνιστικά, ο Αλέγκρι δεν υπολογίζει στους τραυματίες Πογκμπά, Κάσερες και Ασαμόα, ενώ λόγω της ισχύος του αντίπαλου απόψε θα παίξει με τέσσερις (αντί για τρεις που συνήθως χρησιμοποιεί) στην άμυνα.

Από την πλευρά του, ο Κάρλο Αντσελότι που φιλοδοξεί να γίνει ο πρώτος τεχνικός με τέσσερις κατακτήσεις του Τσάμπιονς Λιγκ, δεν θα έχει στη διάθεσή του Μπενζεμά, Μόντριτς και Κεντίρα

Το... παρελθόν των δύο πολύ μεγάλων συλλόγων είναι αρκετά πλούσιο, καθώς ως κορυφαίες ευρωπαϊκές δυνάμεις συναντώνται συχνά και μόνο στο Τσάμπιονς Λιγκ και παλαιότερα στο Κύπελλο Πρωταθλητριών!

Απόψε λοιπόν θα παίξουν για 16η φορά, με τη Γιουβέντους να μετρά εντός έδρας πέντε νίκες, μια ισοπαλία και μία ήττα και τη Ρεάλ να διατηρεί απόρθητο το «Μπερναμπέου» με πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες.

Στον μοναδικό τελικό που συναντήθηκαν, εκείνον του 1998, οι Ισπανοί είχαν επικρατήσει 1-0, ενώ στους ημιτελικούς του 2003 ήταν η Γιουβέντους που πήρε την πρόκριση, χάνοντας 2-1 στη Μαδρίτη και νικώντας 3-1 στο Τορίνο.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις