Ο Σημίτης επέκρινε τη ΝΔ για διχαστική νοοτροπία

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2004 21:48
A- A A+

Για διχαστική νοοτροπία της ακροδεξιάς κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης κατά την προ ημερησίας συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, με θέμα «την πολιτική της κυβέρνησης στους κρίσιμους τομείς των λειτουργιών του κράτους».

Ο κ. Σημίτης αναφερόμενος στην επίμαχη τροπολογία Πάχτα επισήμανε ότι η θέση της κυβέρνησης ήταν σαφής και ξεκάθαρη ήδη από τις αρχές Δεκεμβρίου όταν για πρώτη φορά ήρθε η τροπολογία στη Βουλή και απορρίφθηκε από την κυβέρνηση. Χαρακτήρισε αναγκαίες ενέργειες την παραίτηση-αποπομπή του υφυπουργού Οικονομικών και την απομάκρυνση των εννέα από τις λίστες των υποψηφίων.

Επιπλέον, ο κ. Σημίτης κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι δημιουργεί μία εικονική πραγματικότητα γενικής σήψης και απαξίωσης, σκανδαλολογίας, διαφθορολογίας, καταστροφολογίας, ενώ ανέφερε ότι δεν συνέβαλε στην αναβάθμιση της Βουλής αλλά αντίθετα στην υποβάθμισή της.

Οσον αφορά την οικονομία είπε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να εγγυηθεί την σταθερότητα και ότι τους εργαζόμενους και ειδικότερα τις κοινωνικά ασθενέστερες τάξεις περιμένουν πολλές χειρότερες μέρες αν έρθει στα πράγματα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή