Ν. Κοτζιάς: Δημιουργική συζήτηση στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

Δευτέρα, 04 Μαΐου 2015 15:51
UPD:16:29
Eurokinissi/ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Όπως είπε ο υπουργός Εξωτερικών, πραγματοποιήθηκε μια τρίωρη πολύ ενδιαφέρουσα και δημιουργική συζήτηση γύρω από τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

A- A A+

«Πάω στην Τουρκία την επόμενη εβδομάδα εξοπλισμένος και με τις σκέψεις των άλλων κομμάτων», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μετά το πέρας τη συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ). 

Όπως είπε, έγινε μια τρίωρη πολύ ενδιαφέρουσα και δημιουργική συζήτηση γύρω από τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. «Νομίζω», πρόσθεσε, «ότι όλοι αποκομίζουμε κέρδη όταν ακούμε τις διαφορετικές προτάσεις και τις δημιουργικές κριτικές».

Ερωτηθείς για τη σύνδεση της οικονομίας με την εξωτερική πολιτική, που έθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, ο κ. Κοτζιάς απάντησε ότι «η εξωτερική πολιτική έχει πάντα σχέση με τα οικονομικά, αλλά μπορεί να βοηθάει στην ενίσχυση της οικονομίας, καθώς δεν είναι πάντα αντίστροφη η σχέση».

«Aποτελεί εθνικό καθήκον για το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων της χώρας ιδιαίτερα σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, η συνεννόηση και η προσπάθεια επίτευξης της μέγιστης δυνατής συναίνεσης στο σύνολο των θεμάτων που απασχολούν τον τόπο και την κοινωνία. Ένα παραπάνω στα θέματα εξωτερικής πολιτικής», δήλωσε ο βουλευτής του Ποταμιού Σπ. Δανέλλης.

Ανέφερε ακόμη ότι το Ποτάμι πιστεύει και στηρίζει τον θεσμό του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής και δεσμεύθηκε πως η γλώσσα μας και οι προτάσεις του κόμματος «θα είναι πολιτικές και όχι κομματικές».

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή