«Ημέρα του Πόλεμου των Άστρων» η σημερινή

Δευτέρα, 04 Μαΐου 2015 15:37
UPD:15:45
A- A A+

Την «ημέρα του Πολέμου των Άστρων» γιορτάζουν εκατοντάδες λάτρεις της διάσημης σειράς ταινιών επιστημονικής φαντασίας, φορώντας τις στολές των αγαπημένων τους χαρακτήρων για να βγουν στους δρόμους πολλών μεγαλουπόλεων της Ευρώπης, της Ασίας και της Αμερικής.

Με την 4η Μαΐου να έχει μετατραπεί σε «Star Wars Day», δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ξεχύθηκαν την Κυριακή και τη Δευτέρα στο κέντρο του Μιλάνου, της Βουδαπέστης, της Κουάλα Λουμπούρ, του Τόκιο, με τις εκδηλώσεις να είναι αφιερωμένες στη σειρά ταινιών του σκηνοθέτη και παραγωγού Τζορτζ Λούκας.

Όσο για το κεντρικό σύνθημα των εορτασμών; «May the Fourth be with you» λένε οι φίλοι του Πόλεμου των Άστρων, κάνοντας ένα λογοπαίγνιο με τη φράση της ταινίας «May the Force be with you».

Η πρώτη ομώνυμη ταινία προβλήθηκε το 1977, ενώ έκτοτε ακολούθησαν ακόμη πέντε ταινίες, καθώς και μια εκτενής λίστα από βιβλία, κόμικς, παιχνίδια, τηλεοπτικές σειρές.

Ήδη οι λάτρεις του «Star Wars» αναμένουν με αγωνία την έβδομη ταινία της σειράς, με το τρέιλερ να έχει δοθεί στη δημοσιότητα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή