Σφαιρόπουλος: Δίκαιη νίκη, δεν ήταν προκλητική η χειρονομία του Σπανούλη

Σάββατο, 02 Μαΐου 2015 23:11
UPD:03/05/2015 15:55
INTIME SPORTS/LATO KLODIAN

Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων», Γιάννης Σφαιρόπουλος, συνέστησε σεμνότητα και ταπεινότητα στους αθλητές του, υπογραμμίζοντας ότι για να έρθουν οι πραγματικές επιτυχίες στο τέλος της σεζόν η ομάδα θα πρέπει να πορευθεί με την προσήκουσα σοβαρότητα.

A- A A+

Η ομάδα του βαδίζει από τη μία επιτυχία στην άλλη, καθώς μετά τον αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα και την πρόκριση στο φάιναλ-4 της Ευρωλίγκας ακολούθησε απόψε η νίκη στο «λημέρι» του Παναθηναϊκού, με την οποία εξασφάλισε την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο της Α1 και το πλεονέκτημα έδρας έως το τέλος των πλέι οφ.

Παρόλα ταύτα ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων», Γιάννης Σφαιρόπουλος, συνέστησε σεμνότητα και ταπεινότητα στους αθλητές του, υπογραμμίζοντας ότι για να έρθουν οι πραγματικές επιτυχίες στο τέλος της σεζόν η ομάδα θα πρέπει να πορευθεί με την προσήκουσα σοβαρότητα.

«Παίξαμε καλύτερα σε όλο το παιχνίδι και κρατήσαμε τον Παναθηναϊκό χαμηλά στο σκορ, μένοντας συγκεντρωμένοι στο αμυντικό πλάνο. Σκόραραν 34 στο πρώτο και 32 στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ δεν τους αφήσαμε να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο» τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ο Έλληνας προπονητής.

«Είχαν ελεύθερα και μαρκαρισμένα σουτ που δεν μπήκαν. Πιστεύω ότι στο πρώτο ημίχρονο είχαμε ελαφρύ προβάδισμα ελέγχοντας το ρυθμό, ενώ το ξέσπασμα στο τρίτο δεκάλεπτο μας έδωσε τη διαφορά που κρατήσαμε μέχρι το τέλος. Συνεχίσαμε την καλή άμυνα και νικήσαμε δίκαια. Γι΄ αυτό θα πρέπει να μείνουμε ταπεινοί και να συνεχίσουμε την ίδια προσπάθεια μέχρι το τέλος της σεζόν» πρόσθεσε.

Όπως ήταν φυσικό, ο Σφαιρόπουλος ρωτήθηκε για την αντίδραση του Σπανούλη: «Όταν το γήπεδο καταφερόταν στους παίκτες του Ολυμπιακού όλα αυτά τα χρόνια, δεν είδα κανέναν λέει κάτι. Δεν θεωρώ άσεμνη τη χειρονομία επειδή έπιασε τα αυτιά του. Το κάνει ο Ρονάλντο στην Ισπανία, το κάνουν και στο NBA. Αλλά, δεν ήταν άσεμνη η χειρονομία κατά τη γνώμη μου. Ο Βασίλης έχει δείξει το ήθος και την αξία του όλα αυτά τα χρόνια και νομίζω ότι δεν προκάλεσε καθόλου με αυτό που έκανε» απάντησε.

Όσο για την εξαιρετική απόδοση του Ντάρντεν; «Ο Ντάρντεν είναι κλειδί για εμάς. Η προσφορά του είναι πολύ μεγάλη. Όπως και στο ματς του πρώτου γύρου μάρκαρε τον Διαμαντίδη. Υπάρχουν βραδιές που είναι πολύ καλός. Υπάρχουν κι άλλες που δεν είναι. Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να είναι σταθερά καλός στην άμυνα» είπε. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις