Μπάσκετ: «Τρένο» από το ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός, 77-66 τον Παναθηναϊκό

Σάββατο, 02 Μαΐου 2015 21:30
UPD:21:35
INTIME SPORTS/LATO KLODIAN

Δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου (24η αγωνιστική) η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου απέδειξε μέσα στο «κάστρο» του «αιωνίου» αντιπάλου της ότι εφέτος έχει τον πρώτο λόγο για τον τίτλο.

A- A A+

Την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου και το απόλυτο πλεονέκτημα σε όλες τις σειρές των πλέι οφ εξασφάλισε ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν άνετα τον Παναθηναϊκό στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων με 77-66, «σφράγισαν» την πρώτη θέση και έγιναν το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στην Α1 μπάσκετ.

Το ντέρμπι «σημαδεύτηκε» από τα επεισόδια που έγιναν στο 38.30΄΄, όταν ο Βασίλης Σπανούλης με μία χαρακτηριστική κίνηση προς τους οπαδούς του Παναθηναϊκού τους εξόργισε με αποτέλεσμα το ματς να διακοπεί για περισσότερο από μισή ώρα μετά την εισβολή ορισμένων θερμόαιμων στο γήπεδο.

Δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου (24η αγωνιστική) η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου απέδειξε μέσα στο «κάστρο» του «αιωνίου» αντιπάλου της ότι εφέτος έχει τον πρώτο λόγο για τον τίτλο.

ICONPRESS/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Παναθηναϊκός δεν ήθελε απλά τη νίκη στο ντέρμπι, αλλά και το +7. Δεν κατάφερε τίποτα από τα δύο για πολλούς λόγους. Η απουσία του Τζέιμς Γκιστ ήταν καθοριστική, τόσο στον τομέα των ριμπάουντ, αλλά και επιθετικά. Με τον Δημήτρη Διαμαντίδη άποντο μέχρι το 35΄ (3 πόντους σε όλο το ματς με βολές), το Μπατίστα μοναδική απειλή για το καλάθι του Ολυμπιακού και τους υπόλοιπους παίκτες σε πολύ μέτρια βραδιά, ο Παναθηναϊκός δεν είχε καμία τύχη στο ματς, έστω κι αν στο πρώτο μέρος κατάφερε να ακολουθεί στο σκορ (34-38).

Ο Πρίντεζης σε ένα ακόμη ματς ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού (16 πόντους, με 3 τρίποντα), ενώ ο Μπατίστα με 22 πόντους και 12 ριμπάουντ ήταν ο μόνος που πάλεψε για τους «πράσινους».

Πλέον, η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς καλείται να κάνει άλλη μία υπέρβαση στα πλέι οφ, να «σπάσει», δηλαδή, την έδρα των Πειραιωτών και να υπερασπιστεί τη δική της εάν θέλει να μην χάσει τα κεκτημένα της.

ICON PRESS/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Ολυμπιακός αν και δεν ξεκίνησε καλά (βρέθηκε πίσω με 9-4), κατάφερε σιγά-σιγά να βρει ρυθμό και με το Μάντζαρη να πετυχαίνει δύο τρίποντα κατάφερε να πάρει γρήγορα το προβάδισμα (12-9) και παρά το γεγονός ότι δέχτηκε σερί 6-0 (16-16) έκλεισε την πρώτη περίοδο στο +4 (22-18).

Οι «πράσινοι» είχαν άποντους στο διάστημα αυτό τους Διαμαντίδη, Σλότερ κι αν δεν ήταν ο Γιάνκοβιτς (10π.), τότε οι γηπεδούχοι θα είχαν μεγαλύτερα προβλήματα.

Ο Ολυμπιακός είχε βρει ρυθμό στο ματς και γρήγορα-γρήγορα πήρε διαφορά 8 πόντων στο δεύτερο 10λεπτο (26-18), με τον Ιβάνοβιτς να παίρνει ταιμ άουτ βλέποντας την ομάδα του να μη μπορεί να βρει λύσεις στην επίθεση, ενώ και στην άμυνα υπήρχαν πολλά κενά.

Με γρήγορο 5-0 ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 23-26, αλλά ο Ολυμπιακός έστω και χωρίς τον Σπανούλη (έμεινε στον πάγκο στο μεγαλύτερο μέρος της δεύτερης περιόδου) κατάφερε να συντηρεί μία διαφορά που κυμαινόταν από 3-5 πόντους (34-38 ημίχρονο).

Εν πολλοίς το ματς κρίθηκε στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Με σερί 8-0 ο Ολυμπιακός ξέφυγε με 45-34 και στη συνέχεια έκανε… περίπατο. Παρά τη μείωση του σκορ από τους γηπεδούχους (39-45), οι «ερυθρόλευκοι» με πέντε διαδοχικούς πόντους του Σπανούλη ξέφυγαν ξανά με 11 (39-50), δείχνοντας αποφασισμένοι να μη δώσουν δικαιώματα στους γηπεδούχους για να ελπίζουν στην… επιστροφή.

Οι φιλοξενούμενοι κυριαρχούσαν, ξέφυγαν με 12 (58-46) στο τέλος της 3ης περιόδου, με τον Παναθηναϊκό να υστερεί δημιουργικά (ο Ιβάνοβιτς κράτησε πολύ ώρα στον πάγκο το Διαμαντίδη), ενώ με το τρίποντο του Λοτζέσκι στην εκπνοή «εκτόξευσαν» τη διαφορά στο +14 (62-48).

Η τελευταία περίοδος ήταν περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα, με τους παίκτες του Σφαιρόπουλου να παίζουν χωρίς άγχος και να φτάνουν στο άνετο 77-66.

Μισάωρη διακοπή

Περίπου 1.30 πριν τη λήξη του αγώνα, το ντέρμπι διακόπηκε προσωρινά, μετά το τρίποντο του Σπανούλη, με το οποίο «σφραγίστηκε» η νίκη των «ερυθρόλευκων».

ACTION IMAGES/TAKIS SAGIAS

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έκανε κάποια κίνηση προς τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, εκείνοι εξοργίστηκαν κι άρχισαν να πετούν αντικείμενα προς τον ερυθρόλευκο πάγκο.

Ξαφνικά κάποιοι θερμόαιμοι εισέβαλλαν στο γήπεδο και κατευθύνθηκαν προς τον πάγκο του Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα παίκτες και τεχνικό τιμ να τρέξουν προς τα αποδυτήρια.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις