Κ. Χρυσοστομίδης: Eίναι γνωστό ποιοι αποχώρησαν από τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό

Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2004 16:01
A- A A+

Τη δυσαρέσκειά της για την τοποθέτηση των Ηνωμένων Πολιτειών έναντι της Τουρκίας και της ελληνικής πλευράς στο Κυπριακό, εξέφρασε η Λευκωσία.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης δήλωσε ότι «είναι άδικη η προσπάθεια να τίθενται η ελληνική και η τουρκική πλευρά στην ίδια μοίρα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η σταθερή θέση της ελληνοκυπριακής πλευράς για συνομιλίες στη βάση του σχεδίου Ανάν και λύση του Κυπριακού πριν από την 1η Μαΐου του 2004».

Το παραπάνω σχόλιο του κ. Χρυσοστομίδη έγινε αναφορικά με τη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου, Σκοτ Μακλίλαν, ο οποίος κάλεσε τους Ελληνοκύπριους «να συμφωνήσουν στην ολοκλήρωση μιας συμφωνίας και να επιτρέψουν στο Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, να επιλύσει όλα τα θέματα που εκκρεμούν».

«Είναι καλά γνωστό ποίοι ευθύνονται για το ναυάγιο των συνομιλιών της Χάγης και ποίοι αποχώρησαν από τις διαπραγματεύσεις», τόνισε ο κ. Χρυσοστομίδης και ανέφερε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά επιδεικνύει συνεχώς την ετοιμότητα της για διαπραγματεύσεις στη βάση του σχεδίου Ανάν, σε αντίθεση με την τουρκική πλευρά, η οποία παραμένει αδιάλλακτη.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή