ΗΠΑ προς κυβέρνηση ΠΓΔΜ: Εξετάστε τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης

Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015 15:46
UPD:15:47
EPA/GEORGI LICOVSKI
A- A A+

Ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χόγιτ Γι κάλεσε την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ να εξετάσει τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης, όπως αυτές προκύπτουν από το περιεχόμενο των τηλεφωνικών συνομιλιών που εδώ και τρεις μήνες αποκαλύπτει η Σοσιαλδημοκρατική Ένωση.

«Στηρίζουμε τις φιλοδοξίες της Μακεδονίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.. Τον τελευταίο καιρό, εμείς και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας παρακολουθούμε με ανησυχία την πολιτική κρίση στη χώρα, η οποία συνδέεται με τη δημοσιοποίηση, εκ μέρους του ηγέτη του αντιπολιτευόμενου κόμματος, του υλικού από τις τηλεφωνικές υποκλοπές. Καλούμε την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το υλικό των τηλεφωνικών υποκλοπών με τρόπο που να καταδεικνύει την προσήλωση στις ευρω-ατλαντικές αξίες.

»Προτρέπουμε την αντιπολίτευση, η οποία αυτή τη στιγμή μποϋκοτάρει τις εργασίες του κοινοβουλίου, να επιστρέψει στο Σώμα και να συμβάλει στην επίλυση της κρίσης. Ανησυχούμε και για τις αυξανόμενες διαφορές μεταξύ της μακεδονικής και της αλβανικής εθνοτικής κοινότητας στη χώρα», ανέφερε ο κ. Γι, κατά την ενημέρωσή του στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των ΗΠΑ.

Ο κ. Γι προέτρεψε την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ να καταλήξουν σε λύση του ζητήματος της ονομασίας. «Με τη νέα κυβέρνηση στην Αθήνα, παροτρύνουμε και τις δύο πλευρές να καταλήξουν σε αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ζήτημα της ονομασίας, το οποίο παρεμποδίζει την πρόοδο της χώρας στις διαδικασίες ευρω-ατλαντικής ενσωμάτωσης», ανέφερε ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή