FCA: Tο Melfi ανοίγει τις πόρτες του στο διαδίκτυο

Δευτέρα, 04 Μαΐου 2015 11:25
UPD:11:25

Η τεχνογνωσία και οι καλύτερες μέθοδοι από όλα τα άλλα εργοστάσια της FCA συγκεντρώθηκαν και συνδυάστηκαν εδώ για να εξασφαλίσουν εξαρχής την καλύτερη δυνατή ποιότητα.

A- A A+

Η εφαρμογή Google Maps Business View μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί για μία ενδιαφέρουσα περιήγηση στο εσωτερικό του εργοστασίου της FCA στο Melfi μέσα από το Google Maps.

Η εικονική ξενάγηση μεταφέρει τους χρήστες μέσα στο εργοστάσιο και απεικονίζει τις βασικές πτυχές ολόκληρου του κύκλου παραγωγής του Fiat 500X, του πλέον πρόσφατου μοντέλου της FCA, που απευθύνεται σε μια ποικιλόμορφη πελατεία.

Αυτή η ενδιαφέρουσα περιήγηση, που είναι επίσης προσβάσιμη από την επίσημη ιστοσελίδα της Fiat (fcamelfiplant.fiat.com), οδηγεί τον επισκέπτη σε κάθε γωνιά του εργοστασίου της FCA στο Melfi, ενός από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα εργοστάσια στην Ευρώπη, όπου επενδύθηκαν πρόσφατα πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ για το ξεκίνημα της παραγωγής των νέων μοντέλων.

Η τεχνογνωσία και οι καλύτερες μέθοδοι από όλα τα άλλα εργοστάσια της FCA συγκεντρώθηκαν και συνδυάστηκαν εδώ για να εξασφαλίσουν εξαρχής την καλύτερη δυνατή ποιότητα.

Για να γίνει αυτή η εμπειρία της εικονικής περιήγησης όσο το δυνατόν πιο συναρπαστική, τραβήχτηκαν 3.924 φωτογραφίες σε ένα φωτογραφικό τριήμερο.

Υπάρχουν 327 πανοραμικές εικόνες, κάθε μία από τις οποίες αποτελείται από 12 φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης.

Οι χρήστες μπορούν να μετακινηθούν μέσα στο εργοστάσιο του Melfi με τις εύχρηστες λειτουργίες του Google Street View, επισκεπτόμενοι τα τμήματα διαμόρφωσης των μεταλλικών μερών, συναρμολόγησης και βαφής.

Μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της Fiat μπορούν επίσης να βρουν βίντεο και εικόνες για να μάθουν περισσότερα σχετικά με την παραγωγική διαδικασία, να εκτιμήσουν τις τεχνολογικές καινοτομίες που εφαρμόζεται στο εργοστάσιο και να δουν πώς αυτές αντανακλώνται στην υψηλή ποιότητα των προϊόντων που κατασκευάζονται εδώ.

Το εργοστάσιο απασχολεί περίπου 8.000 εργαζόμενους.

Υπάρχουν, πέντε πρέσες και δύο μηχανήματα κοπής, 860 ρομπότ στο τμήμα κατασκευής αμαξωμάτων, 54 ρομπότ στο τμήμα βαφής, 278 αυτόματοι σταθμοί κοχλίωσης και περίπου 4.000 εργάτες στο τμήμα συναρμολόγησης.

Πάνω από 5.000 εξαρτήματα χρησιμοποιούνται για να κατασκευαστούν οι διάφορες εκδόσεις του 500X.

Το εργοστάσιο λειτουργεί καθημερινά σε εικοσιτετράωρη βάση με τρεις βάρδιες για να κατασκευάσει περίπου 500 μονάδες από το νέο crossover τις Fiat, συνδυάζοντας τέσσερις τύπους πλαίσιου, 12 χρώματα αμαξώματος, πέντε εσωτερικά, 8 κινητήρες και 188 πακέτα προαιρετικού εξοπλισμού.

Το εργοστάσιο, που καλύπτει μια έκταση περίπου 1,9 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων, σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Marco Visconti και κατασκευάστηκε από το 1991 ως το 1993 κοντά στο San Nicola, 18 χιλιόμετρα από το Melfi, σε μια περιοχή όπου δεν υπήρχαν άλλα εργοστάσια εκείνη την εποχή, και τέθηκε σε λειτουργία τον Οκτώβριο του 1993.

Τα τελευταία 20 χρόνια το εργοστάσιο έχει κατασκευάσει πολλά διαφορετικά μοντέλα της Fiat, όπως τα Fiat Punto (1994), Grande Punto (2005) και Punto Evo (2009), συνολικά γύρω στα 6.000.000 αυτοκίνητα μέχρι τον Μάρτιο του 2015. Σήμερα είναι το σπίτι των Fiat 500X και Fiat Grande Punto.

Στις 18 Ιουνίου 2009 το εργοστάσιο του Melfi ήταν το πρώτο στην Ιταλία που βραβεύθηκε με το Ασημένιο Επίπεδο του συστήματος αξιολόγησης WCM (World Class Manufacturing), πιστοποιώντας την εξαιρετική οργάνωση της παραγωγικής του διαδικασίας.

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο που επιβεβαιώνει τη μεγάλη προσοχή που δόθηκε στη συνολική διαδικασία, είναι το γεγονός ότι δεν υπήρξαν ατυχήματα στο εργοστάσιο κατά τα τελευταία τρία χρόνια.

Μαζί με την ασφάλεια, η δεύτερη προτεραιότητα είναι η εξασφάλιση της μέγιστης παραγωγικότητας και της κορυφαίας ποιότητας της παραγωγικής διαδικασίας ανά πάσα στιγμή.

Αυτή την εποχή περίπου 1.500 νέοι εργαζόμενοι προστίθενται στο εργατικό δυναμικό για να ανταποκριθεί στο εργοστάσιο στην αυξημένη ζήτηση για το Fiat 500X, που εξάγονται σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή