Προγεφύρωμα στο Ιράκ δημιουργεί η Αλ Κάιντα

Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2004 12:15
A- A A+

Η Αλ Κάιντα προσπαθεί να δημιουργήσει προγεφύρωμα στο Ιράκ, είπε ο αμερικανός στρατιωτικός διοικητής Ρικάρντο Σάντσεζ, σχολιάζοντας τη σύλληψη του Χασάν Γκουλ, ύποπτου μέλους του τρομοκρατικού δικτύου.

«Η σύλληψη του Γκουλ αποτελεί ισχυρή απόδειξη ότι η Αλ Κάιντα προσπαθεί να δημιουργήσει ένα προγεφύρωμα στο Ιράκ…Εδώ και μήνες λέω ότι τα δαχτυλικά αποτυπώματα της Αλ Κάιντα είναι εδώ στο Ιράκ», τόνισε χθες ο στρατηγός Σάντσεζ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Βαγδάτη.

Ο Γκουλ συνελήφθη νωρίτερα αυτό το μήνα, καθώς προσπαθούσε να περάσει στο Ιράκ στα σύνορα με το Ιράν. Αμερικανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι έχουν πει πολλές φορές ότι μετά την πτώση του καθεστώτος Σαντάμ, ξένοι μαχητές, τρομοκράτες συμπεριλαμβανομένων μελών της Αλ Κάιντα, εισέρχονται στο έδαφος του Ιράκ για να συμμετάσχουν στην αντίσταση κατά των δυνάμεων της Συμμαχίας.

Ο κ. Σάντσεζ επισήμανε ότι είναι αδύνατη η περιφρούρηση σε όλο το μήκος των βόρειων συνόρων του Ιρακ, καθώς οι δυνάμεις της ιρακινής πολιτοφυλακής δεν είναι αρκετές. Ωστόσο, όπως είπε, ήδη ελέγχονται τα κυριότερα σημεία εισόδου στο ιρακινό έδαφος από το Ιράν, τα οποία περιφρουρούνται από ειδικές δυνάμεις συνοριοφυλάκων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή