Απεργία στο εμπόριο την Κυριακή 3 Μαΐου προκήρυξε η ΟΙΥΕ

Τρίτη, 28 Απριλίου 2015 14:55
UPD:14:58
PHASMA/ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο του εμπορίου προχωρά την Κυριακή η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), αντιδρώντας ενάντια στην προγραμματιζόμενη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 3 Μαΐου.

Όπως αποδείχθηκε το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές είχε καταστροφικά αποτελέσματα για τον κλάδο, επιτάχυνε τα λουκέτα και τις απολύσεις, διέλυσε τις εργασιακές μας σχέσεις, μας έκανε εργαζόμενους - λάστιχο χωρίς κανένα δικαίωμα ανάπαυσης και γιγάντωσε την ανασφάλιστη εργασία, σημειώνει η ΟΙΥΕ.

Καλεί την κυβέρνηση «να μην εκπέμπει μηνύματα συνέχισης του μνημονιακού πλαισίου για τις Κυριακές, να διασφαλίσει πρώτα απ’ όλα τη δική της αξιοπιστία και να τηρήσει τις ξεκάθαρες προγραμματικές της δεσμεύσεις, που δεν είναι άλλες από την άμεση κατάργηση του Ν. 4177/2013 και την επαναφορά της Κυριακής – Αργίας με νομοθετική πρωτοβουλία».

Διαμηνύει μάλιστα ότι, «όσο αυτό το αντεργατικό κατασκεύασμα είναι σε ισχύ, τόσο ο αγώνας μας θα δυναμώνει κάθε Κυριακή που τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά, μέχρι να τον καταργήσουμε εμείς στην πράξη».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή