Βοσνία: Σύλληψη υπόπτου για την ισλαμιστική επίθεση σε αστυνομικό τμήμα

Τρίτη, 28 Απριλίου 2015 12:49
UPD:12:53
REUTERS/DADO RUVIC

Μετά την ανάκριση, ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην εισαγγελία της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, η οποία θα αποφασίσει για τα περαιτέρω μέτρα.

A- A A+

Άτομο το οποίο συνδέεται με την επίθεση σε αστυνομικό τμήμα της πόλης Ζβόρνικ της Σερβικής Δημοκρατίας, στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, συνελήφθη, όπως επιβεβαιώθηκε από την έδρα της Κρατικής Υπηρεσίας Έρευνας και Προστασίας (SIPA) στο ανατολικό Σαράγεβο.

Η SIPA ερευνά την επίθεση στο Ζβόρνικ σε συνεργασία με την εισαγγελία της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης και στο πλαίσιο επιχείρησης συνελήφθη άτομο με τα αρχικά Α.Φ.Χ., το οποίο κρατείται στην περιφερειακή διεύθυνση της SIPA στην Τούζλα.

Μετά την ανάκριση, ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην εισαγγελία της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, η οποία θα αποφασίσει για τα περαιτέρω μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε νωρίτερα στη δημοσιότητα ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας, Ντράγκαν Λούκατς, ο οποίος βρίσκεται από τη Δευτέρα στην πόλη Ζβόρνικ, δράστης της επίθεσης στο αστυνομικό τμήμα, κατά την οποία σκοτώθηκε ένας αστυνομικός και τραυματίστηκαν δύο, ήταν ο Νέρντιν Ίμπριτς, 24 ετών, κάτοικος Τούζλα.

Όπως μετέδωσε ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας RTRS, κατά τη διάρκεια αλλαγής βάρδιας στο αστυνομικό τμήμα του Ζβόρνικ ο Νέρντιν Ίμπριτς, μέλος του κινήματος ουαχαμπιτών, εισέβαλε οπλισμένος με κυνηγετικό όπλο και φωνάζοντας «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος» άρχισε να πυροβολεί, σκοτώνοντας έναν αστυνομικό και τραυματίζοντας άλλους δύο. Ακολούθησε ανταλλαγή πυρών, κατά την οποία οι αστυνομικοί κατάφεραν θανάσιμο πλήγμα στον δράστη.

EURONEWS

Ο υπουργός Ασφαλείας της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, Ντράγκαν Μέκτιτς ήταν πιο προσεκτικός στις δηλώσεις του. «Τα πάντα εστιάζονται στη σκηνή του εγκλήματος και τα στοιχεία που συλλέγονται θα δείξουν ποιο είναι το κίνητρο και πώς θα χαρακτηριστεί η ενέργεια» είπε σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό BH Radio 1. Τόνισε ότι ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί εάν η επίθεση ήταν προσχεδιασμένη.

Σύμφωνα με τη SIPA, για την υπόθεση κατέθεσαν πολλά άτομα με την ιδιότητα του μάρτυρα.

Ταυτόχρονα διεξήχθησαν έρευνες από την αστυνομία στην πόλη Ζβόρνικ για τον εντοπισμό στοιχείων που συνδέονται με την επίθεση, η οποία αντιμετωπίζεται από τις αρχές της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας ως τρομοκρατική ενέργεια.

Η Βοσνία - Ερζεγοβίνη αποτελεί ομοσπονδία δύο συνιστωσών δημοκρατικών, της Ομοσπονδίας της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης (γνωστής και ως Κροατο-Μουσουλμανικής Ομοσπονδίας) και της Σερβικής Δημοκρατίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή