Προεκλογική εκστρατεία με γραμματόσημο

Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2004 17:00

A- A A+

Nέοι καιροί, νέα ήθη στους προεκλογικούς αγώνες. Mην πάει ο νους στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Και μέσω του κλασσικού ταχυδρομείου μπορούν οι υποψήφιοι να πρωτοτυπήσουν.

Την Παρασκευή παρουσιάστηκε στη Βιένη γραμματόσημο με τη μορφή της υποψήφιας -του συγκυβερνώντος συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος- στις προεδρικές εκλογές της 25ης Απριλίου, σημερινής υπουργού Εξωτερικών Μπενίτα Φερέρο-Βάλντνερ.

Το γραμματόσημο έχει ονομαστική αξία 55 λεπτών, αλλά στοιχίζει ένα ευρώ. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο προεκλογικού αγώνα της υπουργού, πρόκειται για το πρώτο γραμματόσημο στη χώρα που απεικονίζει Αυστριακό πολιτικό εν ενεργεία.

Στα τέλη του 2003 τα Αυστριακά Ταχυδρομεία έθεσαν σε εφαρμογή πιλοτικό πρόγραμμα, του οποίου χρήση μπορεί να κάνει κάθε Αυστριακός, παραγγέλοντας σε αυτά το «δικό του» γραμματόσημο. Μόνο που το ελάχιστο της παραγγελίας είναι τα 20.000 γραμματόσημα, αν και μέσα στο 2004 αναμένεται να περιοριστεί στα 200.

Δεν θα μείνει πολιτευτής στην αυστριακή επαρχία που να μην το εκμεταλλευτεί για την προβολή του. Αλλά και οι ψηφοφόροι δεν θα μείνουν δυσαρεστημένοι.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή