Γ. Σακελλαρίδης: Στόχος μια έντιμη συμφωνία

Τρίτη, 28 Απριλίου 2015 08:54
UPD:11:28
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
A- A A+

Την εκτίμηση ότι δεν θα χρειαστεί δημοψήφισμα εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, λέγοντας ότι στόχος είναι η επίτευξη μιας έντιμης συμφωνίας, που δεν θα αναγκάζει την κυβέρνηση να λάβει νέα μέτρα.

«Ο Πρωθυπουργός ήταν απολύτως σαφής. Θα γίνει μόνο αν η συμφωνία δεν κινείται στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής και των προγραμματικών μας δεσμεύσεων... δεν θα χρειαστεί προσφυγή αν είναι έντιμη», είπε ο κ. Σακελλαρίδης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Όπως είπε, «αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της, δεσμευμένη από τη λαϊκή εντολή, να υπάρξει μια έντιμη συμφωνία που θα δίνει ανάσα στην οικονομία και την κοινωνία».

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι είμαστε κοντά σε μια τέτοια συμφωνία με χαρακτηριστικά αξιοπρέπειας που θα αναπτερώνει την οικονομία και την κοινωνία», πρόσθεσε, ενώ διευκρίνισε ότι ζητήματα όπως το ασφαλιστικό, τα εργασιακά και ο ΦΠΑ μετατίθενται για τη συνολική συμφωνία που καλείται να συνάψει η κυβέρνηση με τους δανειστές τον Ιούνιο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε ότι σε αυτήν τη φάση η κυβέρνηση πάει σε «μια μίνιμουμ συμφωνία για ξεμπλοκάρισμα της ρευστότητας και η μεγάλη συμφωνία θα κλείσει από τον Ιούνιο και μετά». «Δεν υπάρχει περίπτωση αυτή η κυβέρνηση να υπογράψει κάποιο μνημόνιο», πρόσθεσε.

Αναφορικά με τον ανασχηματισμό της διαπραγματευτικής ομάδας ο κ. Σακελλαρίδης σημείωσε ότι «το ζήτημα της διαπραγμάτευσης δεν είναι προσωπικό ζήτημα του κ. Βαρουφάκη».

Όπως παραδέχθηκε, έχει γίνει προσπάθεια στοχοποίησης του ΥΠΟΙΚ με έναν τρόπο ανοίκειο. Υποστήριξε δε ότι η κυβέρνηση οφείλει να τον προστατεύσει.

Αρνήθηκε πάντως κατηγορηματικά τα περί παραγκωνισμού του, λέγοντας πως ο κ. Βαρουφάκης παραμένει και έχει την απόλυτη στήριξη της κυβέρνησης.

«Η στήριξη που έχει ο κ. Βαρουφάκης από την κυβέρνηση είναι αμέριστη. Κρίθηκε σημαντικό να μπουν και άλλοι άνθρωποι (στην ομάδα), να δώσουν ώθηση και πολιτική στήριξη σε αυτήν τη διαπραγμάτευση», συνέχισε. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή