Μπαν Κι Μουν, Ρέντσι, Μογκερίνι στη Σικελία για τους μετανάστες

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015 23:09
UPD:23:11
EPA/TOBERIO BARCHIELLI /PRESS OFFICE PALAZZO CHIGI

Οι τρεις αξιωματούχοι, που μετέβησαν με ελικόπτερο από τη Ρώμη στη Σικελία, επιβιβάστηκαν σε πλοίο του πολεμικού ναυτικού της Ιταλίας αργά το απόγευμα.

A- A A+

Τη θαλάσσια περιοχή στα ανοιχτά της Σικελίας επισκέφθηκαν ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι και η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι, προκειμένου να εκφράσουν τη βούλησή τους να μπει ένα τέλος στις τραγωδίες με θύματα επίδοξους μετανάστες και πρόσφυγες. 

Οι τρεις αξιωματούχοι, που μετέβησαν με ελικόπτερο από τη Ρώμη στη Σικελία, επιβιβάστηκαν σε πλοίο του πολεμικού ναυτικού της Ιταλίας αργά το απόγευμα, γνωστοποίησε ο ΟΗΕ στο λογαριασμό του στο Twitter.

Σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στον ίδιο λογαριασμό απεικονίζονται οι τρεις τους να συνομιλούν μέσα στο αεροσκάφος που τους μετέφερε από τη Ρώμη.

Σύμφωνα με τις εικόνες που ανήρτησε ένας συνεργάτης του Ρέντσι σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, ο Ιταλός πρωθυπουργός μαζί με τον γ.γ του ΟΗΕ και την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας παρέμειναν αρκετή ώρα στο πλοίο και παρακολούθησαν μία παρουσίαση των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης..

«Το να συλλάβουμε τους διακινητές ανθρώπων προκειμένου να προλάβουμε μία ανθρωπιστική καταστροφή αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητα για την οποία εμείς θα συνεχίσουμε να έχουμε την υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών» δήλωσε ο κ. Ρέντσι επιστρέφοντας στη Σικελία, μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Ο κ. Μπαν Κι Μουν από την πλευρά του επεσήμανε την ανάγκη που υπάρχει προκειμένου οι αρχές να επικεντρωθούν στη διάσωση της ζωής των ανθρώπων που βρίσκονται στην θάλασσα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου του, Φάρχαν Χακ .

Για τον επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, η επίσκεψη αυτή συνέβαλε στο να δειχτεί στην πράξη ότι η Ιταλία δεν είναι πλέον «μόνη» μπροστά στην κρίση:

«Τώρα το σύνολο της διεθνούς κοινότητας έχει συνειδητοποιήσει ότι πρόκειται για ένα παγκόσμιο πρόβλημα» είπε στο Ansa.

Πριν από 8 ημέρες, το ναυάγιο μιας μηχανότρατας είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 725 ανθρώπων, ενώ είχε προηγηθεί ο θάνατος περίπου 450 επίδοξων μεταναστών την προηγούμενη εβδομάδα με την εκατόμβη των νεκρών να αναγκάζει τους Ευρωπαίους να αντιδράσουν, συγκαλώντας μια έκτακτη σύνοδο για τη μεταναστευτική κρίση.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή