Διαδηλώσεις στην Αϊτή κατά του προέδρου της χώρας

Δευτέρα, 02 Φεβρουαρίου 2004 07:28
A- A A+

Οι διαδηλωτές που αντιτίθενται στον Πρόεδρο Ζαν-Μπερτράντ Αριστίντ συνέχισαν την Κυριακή να ασκούν πίεση στην εξουσία του, καθώς δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι από όλα τα κοινωνικά στρώματα συμμετείχαν σε διαδήλωση στην πρωτεύουσα.

Η διαδήλωση, που διήνυσε απόσταση 10 χιλιομέτρων μέσα στο Πορτ-ο-Πρενς, ήταν ειρηνική, σύμφωνα με τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. Η συμμαχία της αντιπολίτευσης πραγματοποίησε την διαδήλωση εκδηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή της στην κυβερνητική επιβολή μέτρων για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, την περασμένη Πέμπτη.

Ο Αριστίντ πάντως ήρε την απαγόρευση μετά την επιστροφή του, το Σάββατο, από συνάντηση της κοινότητας των κρατών της Καραϊβικής (CARICOM), στην Τζαμάικα.

Η αντιπολίτευση πραγματοποιεί σχεδόν καθημερινές διαδηλώσεις εδώ και εβδομάδες, αξιώνοντας την παραίτηση του Αριστίντ, τον οποίο κατηγορεί για διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας. Τουλάχιστον εννέα διαδηλωτές, στην πλειοψηφία τους φοιτητές, έχουν σκοτωθεί.

Αργά το Σάββατο, ένας αστυνομικός σκοτώθηκε στην πόλη Μιραγκοάνε, και ο φόνος αποδόθηκε σε υποστηρικτές του Αριστίντ, σύμφωνα με ραδιοφωνικό σταθμό.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή