Λιβύη: Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε πέντε δημοσιογράφους

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015 19:42
UPD:21:36
REUTERS/THAIER AL-SUDANI

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε πέντε δημοσιογράφους που εργάζονταν για την τηλεόραση της Λιβύης στα ανατολικά της χώρας, σύμφωνα με αξιωματούχους του στρατού.

Οι δημοσιογράφοι ήταν αγνοούμενοι από τον Αύγουστο, όταν και έφυγαν από την πόλη Τομπρούκ, στα ανατολικά, με προορισμό τη Βεγγάζη.

Ταξιδεύοντας, οι δημοσιογράφοι φαίνεται να πέρασαν από την πόλη Ντερνά, προπύργιο των Ισλαμιστών.

Αξιωματούχοι του στρατού σημειώνουν ότι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους είναι υπεύθυνοι για τους θανάτους των δημοσιογράφων, οι σωροί των οποίων εντοπίστηκαν λίγο έξω από την πόλη Μπάιντα.

Οι δημοσιογράφοι – τέσσερις Λίβυοι και ένας Αιγύπτιος – εργάζονταν στο τηλεοπτικό κανάλι Barga.

«Πέντε πτώματα με κομμένους τους λαιμούς τους βρέθηκαν σήμερα στα δάση του αλ Τζαμπάλ αλ Ακμπντάρ (Πράσινα Όρη)», δήλωσε ο διοικητής του στρατού στην ανατολική Λιβύη Φάρατζ αλ Μπαράσι στο Reuters, αναφερόμενος σε μια αραιοκατοικημένη περιοχή ανατολικά της Βεγγάζης.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (IFJ) οι δημοσιογράφοι απήχθηκαν σε ένα σημείο ελέγχου του Ισλαμικού Κράτους και σκοτώθηκαν «πρόσφατα».

«Είμαστε βαθιά σοκαρισμένοι από αυτή την βάρβαρη σφαγή», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τζιμ Μπουμέλχα. «Το Ισλαμικό Κράτος στοχεύει να τρομοκρατήσει, αλλά μπορούμε μόνο να νιώσουμε μεγάλη θλίψη και είμαστε αποφασισμένοι να δούμε τους δολοφόνους να παραπέμπονται για τα εγκλήματα τους», πρόσθεσε.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, που έχει καταλάβει εδάφη της Συρίας και του Ιράκ, έχει αναλάβει την ευθύνη για τη δολοφονία 30 Αιθιόπων και 21 Αιγυπτίων Χριστιανών, καθώς και για τις επιθέσεις σε ένα ξενοδοχείο στην Τρίπολη, σε πρεσβείες και σε πετρελαιοπηγές της Λιβύης.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή