ΗΠΑ: «Τέλος» στη δίωξη συγγενών ομήρων που καταβάλλουν λύτρα στο Ι.Κ.;

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015 07:43
UPD:07:45
REUTERS
A- A A+

Η Ουάσιγκτον εξετάζει το ενδεχόμενο να αλλάξει την πολιτική που απαγορεύει σε οικογένειες προσώπων που κρατούνται όμηροι στο εξωτερικό να καταβάλλουν λύτρα στους απαγωγείς, σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού δικτύου ABC. 

Το δίκτυο μετέδωσε ότι βάσει των εισηγήσεων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο μιας εν εξελίξει αναθεώρησης της πολιτικής για τους ομήρους, δεν θα υπάρχει απολύτως καμιά πιθανότητα να φυλακιστεί ή να αντιμετωπίσει δίωξη συγγενής Αμερικανού ομήρου, αν προσπαθήσει να επιτυχύει την απελευθέρωσή του. 

Κατά το ABC, τρεις κυβερνητικοί αξιωματούχοι αναφέρθηκαν στην εν εξελίξει αναθεώρηση της πολιτικής της Ουάσινγκτον όσον αφορά τις ομηρίες, αλλά δεν διευκρίνισαν πότε αναμένουν να ληφθεί απόφαση.

Πέρυσι ο στρατός των ΗΠΑ είχε αποπειραθεί ανεπιτυχώς να διασώσει τον Αμερικανό δημοσιογράφο Τζέιμς Φόλεϊ και άλλους ομήρους των τζιχαντιστών που πιστευόταν ότι βρίσκονταν στην ανατολική Συρία, αλλά οι απαγωγείς τούς είχαν ήδη μεταφέρει σε άλλη τοποθεσία. Ο Φόλεϊ αργότερα εκτελέστηκε από το Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η αλλαγή της πολιτικής άρχισε να συζητείται αφότου οι γονείς του Φόλεϊ κατήγγειλαν πως ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου τούς απείλησε ότι θα αντιμετώπιζαν ποινική δίωξη εάν προσπαθούσαν να πληρώσουν λύτρα για να επιτύχουν την απελευθέρωση του παιδιού τους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή