Δ.Σιούφας: «Αντιγραφή και πολιτική μπλόφα» ο πολιτικός λόγος του Γ. Παπανδρέου

Δευτέρα, 02 Φεβρουαρίου 2004 14:42
A- A A+

«Αντιγραφή και πολιτική μπλόφα» χαρακτήρισε τον πολιτικό λόγο του Γ. Παπανδρέου ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Σιούφας.

Αναλυτικά ο κ. Σιούφας επισήμανε: «Η πρόταση του νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ για τα πανωτόκια αποκαλύπτει ότι ο πολιτικός λόγος του είναι και αντιγραφή και πολιτική μπλόφα».

«Ο κ. Παπανδρέου είπε, κατά λέξη, ότι ‘ο αγρότης θα καταβάλει ως τόκους το πολύ, το ανώτατο, το διπλάσιο του κεφαλαίου’. Δηλαδή το σύνολο που θα καταβάλει, θα είναι κάτι παραπάνω από το τριπλάσιο του αρχικού δανείου, αφού θα πληρώσει συνολικά το κεφάλαιο, τους τόκους οι οποίοι θα είναι διπλάσιοι από το κεφάλαιο και τις πρόσθετες τραπεζικές επιβαρύνσεις. Η δική μας πρόταση (που κατατέθηκε ως πρόταση νόμου και μας δεσμεύει) θέτει ως ανώτατο όριο το τριπλάσιο του αρχικού κεφαλαίου. Κατά συνέπεια ο κ. Παπανδρέου αφενός αντιγράφει και αφετέρου μπλοφάρει», υπογράμμισε ο Γ.Γ. της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.

Ο κ. Σιούφας επισήμανε επίσης, ότι η πρόταση του κ. Παπανδρέου αναφέρεται μόνο στον αγρότη και όχι σε όλους όσους έχουν υποστεί τα πανωτόκια. «Σε αντίθεση με τις όψιμες προεκλογικές υποσχέσεις του κ. Παπανδρέου, η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας επεκτείνεται σε όλα τα νοικοκυριά, τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που έχουν γονατίσει από τα πανωτόκια», τόνισε ο κ. Σιούφας και συνέχισε: «Λέει ακόμη ο κ. Παπανδρέου ότι συζήτησε με τράπεζες και υπουργεία ‘ώστε αυτό να το εξασφαλίσουμε’. Νομίζω ότι τουλάχιστον τα υπουργεία που ως τώρα απέρριπταν την πρότασή μας και επέμεναν στα πανωτόκια (ιδίως μάλιστα το υπουργείο Οικονομίας) οφείλουν να δώσουν μια εξήγηση. Πότε συμφώνησαν, σε τι συμφώνησαν και γιατί δεν συμφωνούσαν όλα αυτά τα χρόνια; Όπως επίσης υποχρεούται να εξηγήσει και ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου γιατί έως τώρα αρνείτο να δεχτεί την πρόταση της ΝΔ που σαφώς είναι ευνοϊκότερη για τους αγρότες και επιπλέον καλύπτει όλους όσους έχουν υποστεί τα ληστρικά πανωτόκια».

«Αφού ο κ. Παπανδρέου αντιγράφει πλέον κατ’ επάγγελμα, ας αντιγράψει τουλάχιστον ολόκληρες τις προτάσεις μας και ας τις ψηφίσει ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην επόμενη Βουλή αφού δεν τις ψήφισε ως κορυφαίο στέλεχος της Κυβέρνησης που φεύγει» κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Σιούφας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή