Τ. Κουίκ: Σημαντική η εξαγγελία Κουρουμπλή για προσλήψεις 700 γιατρών και νοσηλευτών σε Αν. Μακεδονία, Θράκη, Αιγαίο

Σάββατο, 25 Απριλίου 2015 21:42
UPD:21:46
Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

O υφυπουργός Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού έργου Τέρενς Κουίκ.

A- A A+

Ζωτικής σημασίας χαρακτήρισε για τον χώρο της υγείας τις παρεμβάσεις του αρμόδιου υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή ο υφυπουργός Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού έργου Τέρενς Κουίκ, με το τέλος της κοινής - με τον Υπουργό Υγείας - επίσκεψης του στον Έβρο, με αποκλειστικό αντικείμενο τα θέματα της Δημόσιας Υγείας.

«Η επίσκεψη στο νομό Έβρου του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, είναι δράση ενδιαφέροντος της κυβέρνησης, με αποφασιστικό εταίρο τους ΑΝΕΛ, στα ζωτικά θέματα της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας», πρόσθεσε ο κ. Κουίκ.

Παράλληλα, εξήρε τη σημασία της αναγγελίας του κ. Κουρουμπλή για την ένταξη 700 μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία της Θράκης, της Ανατολικής Μακεδονίας και σε νησιά του Αιγαίου, πέρα από τις προσλήψεις στο χώρο της υγείας που ανακοινώθηκαν πρόσφατα.

Ο κ. Κουίκ εκτίμησε ότι είναι πολύ σημαντική και η δέσμευση του υπουργού Υγείας, ότι την επόμενη εβδομάδα θα πληρωθούν, στο σύνολο σχεδόν των Νοσοκομείων της χώρας, όλες οι χρωστούμενες εφημερίες του 2012, 2013 και 2014, με πρόνοια μέσα στο επόμενο δίμηνο να ρυθμιστούν και οι εφημερίες του πρώτου τριμήνου του 2015».

Ο υφυπουργός Επικρατείας επισκέφτηκε σήμερα το πρωί την Κομοτηνή και την Ξάνθη, όπου είχε συνάντηση με τοπικούς παράγοντες και στη συνέχεια αναχώρησε αεροπορικώς, μέσω Θεσσαλονίκης, για τη Μυτιλήνη, προκειμένου να δει από κοντά, σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό, την κατάσταση που διαμορφώνεται στο νησί, από τη συνεχή εισροή προσφύγων από την Συρία.

 Αύριο θα παραστεί στις θρησκευτικές εκδηλώσεις στον Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μανταμάδου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή