Στις 25/2 οι συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα της Β. Κορέας

Τρίτη, 03 Φεβρουαρίου 2004 09:21
A- A A+

ΣΤΙΣ 25 Φεβρουαρίου θα αρχίσει ο επόμενος γύρος των εξαμερών συνομιλιών σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας. Όπως μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο KCNA, οι ΗΠΑ, η Βόρεια Κορέα και οι υπόλοιπες συμμετέχουσες στις συνομιλίες χώρες συμφώνησαν στην ημερομηνία αυτή μετά από σχετική συζήτηση.

Ο προηγούμενος γύρος συνομιλιών, με τη συμμετοχή της Βόρειας και της Νότιας Κορέας, των ΗΠΑ, της Κίνας, της Ιαπωνίας και της Ρωσίας, που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο τον Αύγουστο, δεν είχε αποφέρει καρπούς.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Αρμιτέιτζ δήλωσε την Δευτέρα στο Τόκιο ότι το αδιέξοδο όσον αφορά το οπλικό πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας συνιστά μια «επικίνδυνη και ασταθή κατάσταση».

Οι ΗΠΑ αξιώνουν από τη Βόρεια Κορέα να δεσμευθεί στην ακύρωση του πυρηνικού της προγράμματος, ενώ από την άλλη πλευρά η Πιονγκγιάνγκ ζητάει μια διμερή συμφωνία με τις ΗΠΑ όσον αφορά την ασφάλεια.

Οι ΗΠΑ ως γνωστό θεωρούν τη Βόρεια Κορέα ως χώρα που εντάσσεται στον «άξονα του κακού», σύμφωνα με την έκφραση του αμερικανού προέδρου Μπους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή