Europa League: Στα ημιτελικά Ντνίπρο και Φιορεντίνα

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015 00:00
UPD:00:13
REUTERS/VALENTYN OGIRENKO

Στιγμιότυπο του αγώνα Ντνίπρο - Κλαμπ Μπριζ.

A- A A+

Η εκπληκτική Ντνίπρο προκρίθηκε στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς μετά τους Ολυμπιακό και Άγιαξ άφησε εκτός τη μοναδική ως απόψε αήττητη ομάδα στη διοργάνωση, την Κλαμπ Μπριζ, της οποίας επιβλήθηκε 1-0 (82΄ Σακόφ) κι ενώ στο Βέλγιο είχε αποσπάσει ισοπαλία 0-0.

Η Φιορεντίνα, με τη σειρά της, συνέχισε την εκπληκτική παράδοση εναντίον των ουκρανικών ομάδων, καθώς επικράτησε στο «Αρτέμιο Φράνκι» της Ντιναμό Κιέβου με 2-0, χάρις στα τέρματα των Μάριο Γκόμες στο 43΄ και Βάργκας στις καθυστερήσεις.

Οι «βιόλα» δεν έχουν χάσει ποτέ με αντίπαλο από τη συγκεκριμένη χώρα, αντίθετα μετρούν έξι νίκες (με την αποψινή) και τέσσερις ισοπαλίες. Το έργο των Ιταλών, πάντως, διευκολύνθηκε αρκετά από την αποβολή του Λενς στο 40ό λεπτό.

Στην Αγία Πετρούπολη ο αγώνας της Ζενίτ με τη Σεβίλη βάδιζε προς παράταση, καθώς οι Ροντόν στο 48΄ και Χουλκ στο 72΄ είχαν ανατρέψει το προβάδισμα που είχε δώσει στους Ανδαλουσιανούς το πέναλτι του Μπάκα από το 6ο λεπτό, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα.

Τελικά όμως η κάτοχος του τίτλου δεν χρειάστηκε να υποβληθεί στη δοκιμασία του έξτρα χρόνου, καθώς στο 85΄ ο Γκαμεϊρό ισοφάρισε και την έστειλε στα ημιτελικά.

Το πιο εύκολο έργο απόψε είχε η Νάπολι, που έχοντας επικρατήσει με 4-1 στην «Βολκσβάγκεν Αρένα» απέναντι στη Βόλφσμπουργκ, απόψε έκανε... αγγαρεία στο «Σαν Πάολο».

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 2-0 με τους Καγεχόν στο 49΄ και Μέρτενς στο 65΄, αλλά οι Γερμανοί δεν παράτησαν τον αγώνα και έφτασαν σε μια τιμητική ισοπαλία (2-2) με τα γκολ των Κλόζε στο 71΄ και Πέρισιτς στο 73΄.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις