Ποτάμι: Ποιον απειλεί η κυβέρνηση;

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015 19:26
UPD:19:27
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαΐτας

Το Ποτάμι κάνει λόγο «αφαίμαξη» των ταμείων των φορέων του Δημοσίου, με αφορμή την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη μεταφορά των αποθεματικών στην Τράπεζα της Ελλάδος.

A- A A+

Υπευθυνότητα ζητεί από την κυβέρνηση το Ποτάμι, ενώ διερωτάται αν οι αναφορές περί εκλογών ή δημοψηφίσματος απειλούν τον ελληνικό λαό ή τους εταίρους.

Το Ποτάμι υπενθυμίζει ότι ο ελληνικός λαός ψήφισε τον Ιανουάριο, ενώ καλεί την κυβέρνηση, εφόσον δεν αισθάνεται ικανή, να το πει για να βρεθεί λύση.

«Να πάψει πάντως να απειλεί. Γιατί τον μόνο που πλήττουν οι απειλές της είναι την οικονομία και από ό,τι δείχνουν και τα τελευταία στοιχεία και τον τουρισμό», συμπληρώνει.

Παράλληλα, το Ποτάμι κάνει λόγο «αφαίμαξη» των ταμείων των φορέων του Δημοσίου, με αφορμή την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη μεταφορά των αποθεματικών στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Χαρακτηρίζει «ψέμα ότι τα χρήματα αυτά, απλώς μεταφέρονται από έναν φορέα σε άλλον», εκτιμώντας ότι προορίζονται για την κάλυψη υποχρεώσεων της κεντρικής κυβέρνησης και είναι αμφίβολο αν θα βρίσκονται στη διάθεση των φορέων τη στιγμή που θα τα χρειαστούν.

«Παίρνουν χρήματα ακόμη και από τα νοσούντα… νοσοκομεία. Και βέβαια καταπατώντας τις υποσχέσεις τους βάζουν χέρι και στα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων. Και όλα αυτά γιατί δε σχεδίασε, δεν προνόησε, δεν τόλμησε», καταλήγει το Ποτάμι.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή