Άμεση προσφυγή του Σ. Χατζάκη στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015 19:12
UPD:19:13
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Ο αποπεμφθείς καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Σωτήρης Χατζάκης παρακολουθεί την συνέντευξη του συνήγορου του Αντώνη Βγότζα.

A- A A+

Με άμεση προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας «απάντησε» ο Σωτήρης Χατζάκης, μέσω του δικηγόρου του, Αντώνη Βγόντζα, στην απόφαση ανάκλησης του διορισμού του στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, βασικός ομιλητής ήταν ο ίδιος ο νομικός, ενώ ο σκηνοθέτης και πρώην, πλέον, επικεφαλής του Εθνικού, φανερά καταβεβλημένος από τις εξελίξεις, έκανε ορισμένες παρεμβάσεις. Η προσφυγή για τη νομιμότητα ή μη της ανάκλησης αναμένεται να κριθεί προσωρινά εντός διμήνου και τελεσίδικα εντός διετίας. Παράλληλα, ο δικηγόρος του Σωτήρη  Χατζάκη θα προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια για την ηθική και οικονομική ικανοποίηση του πελάτη του. Δεν διευκρινίστηκε το ποσό που θα ζητηθεί, παρά μόνο ότι θα το διαθέσει για «κοινωφελή σκοπό».

Ο κ. Βγόντζας, μετά από μία αναλυτική παρουσίαση της κατάστασης, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «πρόκειται για τη διαδικασία ειδικής εξόντωσης του κ. Χατζάκη. Έτσι, ανακύπτει θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Τόνισε, επίσης, ότι:  «ο υπουργός δεν έχει βάλει την υπογραφή του σε κανένα έγγραφο με εξαίρεση το έγγραφο της απόλυσης του κ. Χατζάκη».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΉΣ ΣΑΊΤΑΣ

Ο συνήγορος Αντώνης Βγότζας (A) μιλά κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου για τον αποπεμφθέντα καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Σωτήρη Χατζάκη (Δ) .

Ο Αντώνης Βγόντζας αναφέρθηκε σε επιμονή του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού να δημοσιευθούν οι συμβάσεις των καλλιτεχνών στη «Διαύγεια», προσθέτοντας ότι παρόμοιο αίτημα δεν έγινε δεκτό από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων και πρόσθεσε ότι: «ο υπουργός είχε πολλά στοιχεία μέσα από το Εθνικό, από κάποιους που παραβίαζαν τη νομιμότητα».

Από την πλευρά του, ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής είπε ότι: «αν ο υπουργός μού είχε ζητήσει την παρέμβαση  κόσμια, θα ήταν αλλιώς τα πράγματα. Αντ’ αυτού προπηλακίστηκα...».  «Αλήθεια, οικονομικούς ελέγχους έχει κάνει αλλού;», αναρωτήθηκε. «Δημοσιοποίησα τον προγραμματισμό του 2015 - 1026 γιατί είχα ηθική υποχρέωση απέναντι στους καλλιτέχνες με τους οποίους συνομιλούσα όλον αυτόν τον καιρό», πρόσθεσε, τέλος.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς