Χριστοδουλάκης: H NΔ αναπαράγει ιδέες του '90-'93

Τρίτη, 03 Φεβρουαρίου 2004 16:37
A- A A+

Η ΝΔ με το οικονομικό της πρόγραμμα αναπαράγει παλιές ιδέες με απώτερο στόχο να ξαναφέρει όλες τις πολιτικές της του '90-'93, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου.

Ο υπουργός Οικονομίας τοποθετήθηκε σημείο προς σημείο επί του προγράμματος για την οικονομία της ΝΔ, και είπε, μεταξύ άλλων, ότι εκείνο που του προκάλεσε την προσοχή ήταν ότι τα φορολογικά μέτρα που προτείνει η ΝΔ αφορούν φορολογικές ελαφρύνσεις των επιχειρήσεων αλλά πουθενά δεν κάνει λόγο για ελαφρύνσεις σε εργαζόμενους και συνταξιούχους.

Αναφερόμενος στις αποκρατικοποιήσεις, είπε ότι στο πρόγραμμα της ΝΔ δεν αναφέρεται πουθενά η διασφάλιση των θέσεων εργασίας, με εξαίρεση την περίπτωση της Ολυμπιακής Αεροπορίας, της οποίας αναφέρεται ότι οι απολυόμενοι θα αποζημιωθούν.

Την αντίθεσή του επίσης εξέφρασε ο κ. Χριστοδουλάκης και για το στόχο της ΝΔ να μειωθεί η συμμετοχή του Δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΤΕ και πρόσθεσε ότι αν μειωθεί κάτω του 34% τότε θα χαθεί και ο έλεγχος του μάνατζμεντ του Οργανισμού.

Επίσης εξέφρασε την αντίθεσή του για τη μείωση της συμμετοχής του Δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο της Εθνικής και της Εμπορικής Τράπεζας, όπως υποστηρίζει η ΝΔ.

Για τον ΟΣΕ ο υπουργός Οικονομίας είπε ότι δεν συμφωνεί με τη θέση της ΝΔ σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να εφαρμοστεί ό,τι και στην Ε.Ε.

Σε άλλες χώρες της ΕΕ, πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομίας, έχουν προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις με παταγώδη αποτυχία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή