Έτοιμος για συμφιλίωση με την Τουρκία δηλώνει ο πρόεδρος της Αρμενίας

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015 00:53
UPD:00:57
REUTERS/DAVID MDZINARISHVILI

«Θα πρέπει στο τέλος της ημέρας να εγκαθιδρύσουμε ομαλές σχέσεις με την Τουρκία και η εγκαθίδρυση αυτή θα πρέπει να γίνει χωρίς προϋποθέσεις», επεσήμανε ο κ. Σαρκισιάν (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Έτοιμος για την εξομάλυνση των σχέσεων με την Τουρκία δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Αρμενίας Σερζ Σαρκισιάν, δύο μήνες αφότου απέσυρε τις ειρηνευτικές συμφωνίες από το κοινοβούλιο, κατηγορώντας τότε την Τουρκία για έλλειψη πολιτικής βούλησης στο να μπει ένα τέλος στην εχθρότητα μεταξύ των δύο χωρών.

Εν όψει της επετείου της Παρασκευής για την συμπλήρωση 100 χρόνων από τις μαζικές σφαγές Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, ο κ. Σαρκισιάν υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν προϋποθέσεις για την επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας.

«Θα πρέπει στο τέλος της ημέρας να εγκαθιδρύσουμε ομαλές σχέσεις με την Τουρκία και η εγκαθίδρυση αυτή θα πρέπει να γίνει χωρίς προϋποθέσεις», επεσήμανε ο κ. Σαρκισιάν σε ξένους δημοσιογράφους, τονίζοντας ότι δεν θα επιμείνει, προκειμένου η Τουρκία να αποδεχθεί ότι διέπραξε γενοκτονία.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή