Πολυφωνία: Το ΕΣΡ καλεί σε αυτορύθμιση τα κανάλια

Τρίτη, 03 Φεβρουαρίου 2004 17:58
UPD:21:19
A- A A+

Το ζήτημα της αυτορύθμισης των καναλιών υποδεικνύει το ΕΣΡ, ως μέτρο λειτουργίας της πολιτικής πολυφωνίας, αφού «τα πρόστιμα δεν είναι αυτοσκοπός», και ξανακαλεί αύριο σε ακρόαση τους διευθυντές ειδήσεων όλων των τηλεοπτικών σταθμών.

Πάντως το ΕΣΡ, διαπιστώνει βελτίωση την περίοδο από 7 έως 21 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τις μετρήσεις που έχει κάνει.

Πρόκληση και εμπαιγμό αποτελεί, σύμφωνα με τον υπεύθυνο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ, Μάκη Μαΐλη, «η θέση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, με την οποία καλούνται τα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ να αυτοδεσμευτούν (!) ότι θα τηρήσουν τους κανόνες ισότιμης μεταχείρισης των κομμάτων»

«Αντί το ΕΣΡ να είναι φρουρός της πολυφωνίας, επιβεβαιώνεται ότι είναι φύλλο συκής της καταπάτησης του δικαιώματος να αντιμετωπίζονται ισότιμα τα κόμματα που αδικούνται κατάφωρα. Με αυτή τη στάση του δείχνει ότι είναι φρουρός του δικομματισμού», καταλήγει στη δήλωση του ο κ. Μαϊλης.

Πρόστιμα

Από την άλλη, στη σημερινή του συνεδρίαση το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμα 75.000 ευρώ.

Ειδικότερα, 5.000 ευρώ, στο σταθμό «Ανατολικός Κρήτης» για παράνομη δικτύωση, 50.000 ευρώ στο «TV Πειραιάς» για παράνομη χρήση διαύλου της ΕΡΤ και 20.000 ευρώ στο «Τηλεφώς» για παράνομη εκπομπή από άλλο δίαυλο.

Επίσης, έκανε δεκτές τις αιτήσεις για δορυφορική δικτύωση των ραδιοσταθμών της Αττικής, Radio Greece, Alpha Radio 98,9, Planet, Radio Live FM 89,6 Χαλκίδας, Sport FM Αττικής, International Radio Networks ανώνυμη Εταιρεία-Ραδιοφωνικές Επιχειρήσεις Αττικής.

Τέλος, ανακάλεσε τη βεβαίωση νομίμου λειτουργίας του Ράδιο Σφαίρα Μαγνησίας.

Προτεινόμενα για εσάς