ΠΑΣΟΚ: Ταμειακός πανικός μετά τον πολιτικό εγκλωβισμό

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015 20:39
UPD:21:15
SOOC/Nick Paleologos
A- A A+

Για ταμειακό πανικό της κυβέρνησης, που είναι αποτέλεσμα του πολιτικού της εγκλωβισμού σε ψέματα και τυχοδιωκτισμούς, κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ και διερωτάται αν οι διαπραγματεύσεις γίνονται με την τρόικα, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ ή με τους δήμους, τις περιφέρειες, τα πανεπιστήμια.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι «στο χορό μπαίνουν και τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και τα διαθέσιμα των νοσοκομείων».

Η Χαριλάου Τρικούπη ζητεί να μάθει με ποιον τρόπο η κυβέρνηση εγγυάται την επιστροφή των χρημάτων αυτών.

«Από την είσπραξη μελλοντικών φόρων ή από τις δόσεις του μνημονίου 3 που θα υπογράψει με την Ευρωπαϊκής Ένωση και το ΔΝΤ;», καταλήγει το ΠΑΣΟΚ.

Ταυτόχρονα, σε ανακοίνωση του Τομέα Κοινωνικής Ασφάλισης του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνεται ότι η πίεση που ασκείται στις Διοικήσεις των Ασφαλιστικών Ταμείων στοχεύει στην «αφαίμαξη και των τελευταίων διαθέσιμων πόρων των Ταμείων», χωρίς να υπάρχει καμιά εγγύηση ότι θα επιστραφούν τα χρήματα, όταν θα παρουσιαστούν οι ανάγκες για την καταβολή συντάξεων και άλλων παροχών.

 «Οι συκοφάντες του PSI ξέρουν ελπίζουμε ότι με το PSI ένα μέρος των ομολόγων των ταμείων κουρεύτηκε υπέρ του δημοσίου που χρηματοδοτεί τα ταμεία, δεν πήγαν για να καλυφθούν ταμειακές ανάγκες του δημοσίου, δηλαδή για να πληρωθεί το ΔΝΤ ή για να πληρωθούν μισθοί ή λειτουργικές δαπάνες!», αναφέρει η ανακοίνωση ενώ σημειώνεται ότι το χρέος των Ταμείων προς τον ΕΟΠΥΥ αυξήθηκε τους τελευταίου 4 μήνες κατά 600 εκατ. ευρώ με αποτέλεσμα να καθυστερούν οι πληρωμές προς προμηθευτές και να μένουν απλήρωτοι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή