Ανάν: Προανήγγειλε επανάληψη των συνομιλιών για το Κυπριακό

Τρίτη, 03 Φεβρουαρίου 2004 21:39
UPD:22:06
A- A A+

Ο ΓΓ του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, εκτίμησε σήμερα ότι όλες οι ενεχόμενες πλευρές στο Κυπριακό φαίνεται πως είναι έτοιμες για την επανάληψη των συνομιλιών.

«Στη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας, μπόρεσα να μιλήσω στον τούρκο πρωθυπουργό, στον κύπριο πρόεδρο, στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας. Δεν έχω μιλήσει με τον Ραούφ Ντενκτάς, αλλά όλοι μοιάζουν έτοιμοι να αρχίσει η επανάληψη των συνομιλιών και ελπίζω ότι θα μπορέσω να τους καλέσω αμέσως σε μια σύνοδο», δήλωσε ο κ. Ανάν στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων που είχε στο Λευκό Οίκο με τον αμερικανό πρόεδρο, Τζόρτζ Μπους.

Προηγουμένως ο κ. Ανάν είχε ημίωρη συνάντηση με τον Κόλιν Πάουελ στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας τόνισε: «Παροτρύνουμε όλα τα μέρη να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του γενικού γραμματέα για την επανέναρξη των συνομιλιών έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η έγκαιρη επίτευξη λύσης και να ενταχθεί στην Ε.Ε. μια επανενωμένη Κύπρος.

Οι συνομιλίες είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσουν στα μέσα του τρέχοντος μηνός, στη Νέα Υόρκη ή στη Γενεύη.

Σύσκεψη για το Κυπριακό στην οποία θα συμμετάσχουν ο Αλβάρο ντε Σότο, ο Τόμας Γουέστον και οι συνεργάτες τους αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή