Η κατασκευάστρια των Leopard διαψεύδει το Spiegel

Τρίτη, 03 Φεβρουαρίου 2004 21:59
UPD:22:04
A- A A+

Διαψεύδει η κατασκευάστρια των αρμάτων μάχης Leopard 2, Krauss-Maffei-Wegmann (KMW) το δημοσίευμα του περιοδικού «Der Spiegel», που αναφέρεται σε μίζες που καταβλήθηκαν σε offshore εταιρείες-μεσάζοντες (IBOS και EVANSTON) για τις υπηρεσίες που προσέφεραν προκειμένου να κατακυρωθεί από ελληνικής πλευράς στην ΚMW η αγορά των 170 αρμάτων.

Το δημοσίευμα υπαινίσσονταν «δυνητικά» την εμπλοκή του πρώην υπουργού Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου, παραπέμποντας στην προκαταρκτική έρευνα που διεξάγεται στην Ελλάδα http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/02/02/870581.htm .

Σε ανακοίνωσή της, η ΚΜW δηλώνει ότι «ουδέποτε δωροδόκησε ή προσέφερε ανταλλάγματα» σε κανέναν και ότι «αγνοεί την ύπαρξη δικαστικών ερευνών σε βάρος της ή σε βάρος συνεργατών της».

Η KMW αναφέρεται στον τερματισμό της συνεργασίας της με την IBOS το 2001, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι «δεν υπήρξαν πληρωμές προς την IBOS».

Αναφορικά με την EVANSTON, την οποία χαρακτηρίζει υπεργολάβο της IBOS, η ανακοίνωση υπογραμμίζει ότι «η KMW δεν είχε ουδεμία σχέση μαζί της», και παραπέμποντας στη προσφυγή της EVANSTON κατά της IBOS και στην προσπάθειά της να την επεκτείνει και σε βάρος της KMW, σημειώνει ότι (η EVANSTON) απέσυρε την αγωγή της (σε βάρος της KMW) τον περασμένο Νοέμβριο, τονίζοντας, αφενός μεν ότι η KMW «δεν γνωρίζει τίποτε περί εξωδικαστικής συμφωνίας» και αφετέρου ότι η KMW «δεν είχε ποτέ οιαδήποτε επαφή» με τον γάλλο πρώην υπουργό Εξωτερικών Ρολάν Ντυμά (που είχε αναλάβει την εκπροσώπηση της EVANSTON και, βάση του δημοσιεύματος την αποστολή να επιτύχει κάποιο συμβιβασμό με την KMW).

Πηγή: ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή