Οχήματα «επιστημονικής φαντασίας» από τη Chevrolet

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015 13:05
UPD:13:05
REUTERS/ALY SONG

Το Chevrolet FNR.

A- A A+

Nέα μοντέλα, το Chevrolet FNR και το νέο Malibu, παρουσίασε η Chevrolet στο πλαίσιο του Shanghai GM Gala Night. Τα εν λόγω αυτοκίνητα εμφανίζονται, μαζί με τo Bolt EV concept και το 2015 Captiva, μαζί με άλλα 12 στο Auto Shanghai 2015.

Το FNR είναι ένα concept αυτόνομου ηλεκτρικού αυτοκινήτου, που αναπτύχθηκε στη Σαγκάη από το Pan Asia Technical Automotive Center (PATAC). Διαθέτει φουτουριστικό σχεδιασμό κάψουλας, λέιζερ φώτα εμπρός και πίσω, πόρτες dragonfly dual swing, μαγνητικά ηλεκτρικά μοτέρ για τους τροχούς και σύστημα αυτόματης ασύρματης φόρτισης. Διαθέτει ένα εύρος «έξυπνων» τεχνολογιών που, σύμφωνα με την εταιρεία, συναντώνται μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας, όπως αισθητήρες και ραντάρ στην οροφή για τη χαρτογράφηση του περιβάλλοντος και την αυτόνομη κίνηση/ πλοήγηση, Chevy Intelligent Assistant και σύστημα αναγνώρισης ίριδας του ματιού. Επίσης, μπορεί να εκτελεί και καθήκοντα «προσωπικού βοηθού» για την κατάδειξη της καλύτερης διαδρομής προς τον επιθυμητό προορισμό.

REUTERS/ALY SONG
Σε self-driving mode, τα μπροστινά καθίσματα μπορούν να περιστρέφονται 180 μοίρες για να αντικρίζουν τα πίσω, δημιουργώντας ένα περιβάλλον «σαλονιού». Η μετάβαση σε χειροκίνητο έλεγχο γίνεται μέσω του συστήματος αναγνώρισης χειρονομιών.

REUTERS/ALY SONG

Το νέο Chevrolet Malibu.

Το Βolt EV από πλευράς του είναι ένα ηλεκτρικό όχημα που «σηματοδοτεί την αφοσίωση της Chevrolet στο να φέρει την ηλεκτροκίνηση στον σημερινό καταναλωτή με απρόσμενη λειτουργικότητα και τεχνολογία». Διαθέτει σχεδιασμού διπλού κόκπιτ, με φιλική προς τον χρήστη τεχνολογία, ενώ είναι κατασκευασμένο από ελαφρά υλικά. Υπάρχουν ειδικά modes λειτουργίας, ενώ είναι σχεδιασμένο επίσης για γρήγορη φόρτιση. Η πρόσβαση στα συστήματά του είναι δυνατή μέσω εφαρμογής για smartphone, που μπορεί να λειτουργεί και ως «κλειδί», ενώ διαθέτει και δυνατότητες αυτόνομου παρκαρίσματος.

Προτεινόμενα για εσάς