Θρίαμβος Κέρι στις προκριματικές εκλογές για το χρίσμα των Δημοκρατικών

Τετάρτη, 04 Φεβρουαρίου 2004 09:39

A- A A+

Ο ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ Τζον Κέρι είναι ο μεγάλος νικητής των σημερινών προκριματικών εκλογών για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς επικράτησε στις πέντε από τις επτά πολιτείες όπου διεξήχθησαν εκλογές.

Ο 60χρονος γερουσιαστής από τη Μασαχουσέτη νίκησε στην Αριζόνα, το Μιζούρι, τη βόρεια Ντακότα,το Ντελάγουερ και το Νιου Μέξικο.

Στη Νότια Καρολίνα νίκησε ο 50χρονος γερουσιαστής της Βόρειας Καρολίνας Τζον Εντουαρντς με 45% έναντι 30% του Κέρι και στην Οκλαχόμα επικράτησε ο απόστρατος στρατηγός Ουέσλι Κλαρκ με λίγες εκατοντάδες ψήφους περισσότερες από τον Εντουαρντς.

Μετά και τις σημερινές αναμετρήσεις ο Κέρι εμφανίζεται πλέον ως ο μόνος Δημοκρατικός υποψήφιος που μπορεί να αντιμετωπίσει τον πρόεδρο Τζορτζ Μπους στις εκλογές της 2ας Νοεμβρίου, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

«Τίποτα δεν έχουμε κερδίσει ακόμη. Θα αγωνιστούμε παντού και με τη βοήθειά σας θα νικήσουμε τον Τζορτζ Μπους», τόνισε ο Κέρι απευθυνόμενος στους οπαδούς του.

Από την πλευρά του ο Εντουαρντς υποσχέθηκε να «επιστρέψει τον Λευκό Οίκο» στους Αμερικανούς εφόσον του δώσουν «την ευκαιρία να αντιμετωπίσει τον Μπους τον Νοέμβριο».

Από την προεκλογική κούρσα αποσύρθηκε ο Τζο Λίμπερμαν, υποψήφιος αντιπρόεδρος του Αλ Γκορ στις προεδρικές εκλογές του 2000, καθώς δεν πήγε καλά ούτε στο Ντελάγουερ όπου ήλπιζε ότι θα νικούσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή