Κυπριακό: Εφικτή η επίτευξη προόδου εντός του 2015, εκτιμά ο Κέρι

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015 07:58
UPD:09:47
REUTERS/GARY CAMERON

«Ελπίζουμε να καταλήξουμε σε μια λύση εντός του 2015... Περιμένουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», είπε ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας.

A- A A+

Την αδήριτη ανάγκη να υπάρξη λύση στο Κυπριακό υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζον Κέρι, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι είναι εφικτή η επίτευξη προόδου στις συνομιλίες που θα διεξαχθούν φέτος.

Σε δηλώσεις πριν από τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Κέρι τόνισε το Κυπριακό ζήτημα έχει παραμείνει ανεπίλυτο πάρα πολύ καιρό και πως αυτό επιτάσσει «διεθνείς προσπάθειες ώστε να υπάρξει μια λύση». «Πιστεύουμε ότι τα μέρη μπορούν να επιτύχουν αληθινή πρόοδο το 2015», πρόσθεσε ο επικεφαλής της διπλωματίας των ΗΠΑ.

U.S. DEPARTMENT OF STATE

Από την πλευρά του ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε ότι η Ουάσιγκτον μπορεί να διαδραματίσει ρόλο για την επίλυση του Κυπριακού. «Επιθυμούμε να επιτύχουμε μια διαρκή λύση στην Κύπρο. Ελπίζουμε να καταλήξουμε σε μια λύση εντός του 2015... Περιμένουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», είπε ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας και πρόσθεσε ότι οι συνομιλίες αναμένεται να επαναληφθούν μετά τις προεδρικές εκλογές στη Κατεχόμενα.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου δεν κατάφερε να εκλεγεί στον πρώτο γύρο των εκλογών αυτών την περασμένη Κυριακή και θα υπάρξει δεύτερος γύρος στα τέλη Απριλίου.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή