ΠΑΣΟΚ: Δεν μπορεί η αντιμετώπιση της βίας να είναι πρόσχημα για τη συγκέντρωση υπερεξουσιών

Τρίτη, 21 Απριλίου 2015 21:01
UPD:21:05
fosphotos/Panayiotis Tzamaros
A- A A+

Τη στήριξή του σε κάθε μέτρο που κινείται στην κατεύθυνση αντιμετώπισης της βίας και εξυγίανσης του ελληνικού αθλητισμού εκφράζει το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου σήμερα στη Βουλή, τονίζει ωστόσο ότι δεν μπορεί η αντιμετώπιση της βίας να αποτελεί πρόσχημα για τη συγκέντρωση υπερεξουσιών στο πρόσωπο του εκάστοτε υπουργού.

Η Χαριλάου Τρικούπη χαρακτηρίζει αδιαπραγμάτευτη την επιβολή της νομιμότητας στον αθλητισμό, επισημαίνει όμως την ανάγκη ύπαρξης ασφαλιστικών δικλείδων που θα επιτρέπουν την δίκαιη και αναλογική μεταχείριση όλων.

Στην κατεύθυνση αυτή, το ΠΑΣΟΚ προτείνει την αναβάθμιση του ρόλου και την ενίσχυση της ανεξαρτησίας  των συλλογικών οργάνων που είναι αρμόδια για την εποπτεία του επαγγελματικού αθλητισμού, την πρόληψη και καταστολή των φαινομένων βίας και την επιβολή πειθαρχικών ποινών, όταν είναι αναγκαίο.

Παράλληλα, ζητεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να διαφυλάξει την διεθνή παρουσία του ελληνικού αθλητισμού.

Κλείνοντας, η Χαριλάου Τρικούπη υπογραμμίζει ότι το θεσμικό οπλοστάσιο για την αντιμετώπιση της βίας και των παραβατικών συμπεριφορών στο χώρο του αθλητισμού ήταν και είναι πλούσιο, με το βάρος να πρέπει να δοθεί στην αποτελεσματική εφαρμογή. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή