Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου στηρίζει το Ευρωπαϊκό Βραβείο Νεανικού Κοινού

Οι προβολές των υποψήφιων ταινιών θα πραγματοποιηθούν στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, την Κυριακή 3 Μαΐου
Τρίτη, 21 Απριλίου 2015 18:14
UPD:18:15

Σκηνή από την ταινία «The Invisible Boy», υποψήφια για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Νεανικού Κοινού.

A- A A+

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου (ΕΑΚ) - για πρώτη φορά - στηρίζει το Ευρωπαϊκό Βραβείο Νεανικού Κοινού («Young Audience Award»), το οποίο θα απονεμηθεί από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου, την Κυριακή 3 Μαΐου, στο πλαίσιο της Κινηματογραφικής Ημέρας Ευρωπαϊκού Νεανικού Κοινού.

Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Νεανικού Κοινού, απονέμεται για τέταρτη συνεχή χρονιά και αφορά σε ευρωπαϊκές ταινίες που απευθύνονται σε κοινά ηλικίας από 12 έως 14 ετών. Έχει, δηλαδή, ως απόλυτο πρωταγωνιστή τη νέα γενιά σινεφίλ της Ευρώπης. Έτσι, στις 3 Μαΐου, οι νεαροί θεατές από τις 25 συμμετέχουσες ευρωπαϊκές πόλεις - αριθμός ρεκόρ εφέτος, συμπεριλαμβανομένης της Αθήνας - θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ταυτόχρονα στις πόλεις τους τις προβολές των τριών υποψήφιων ταινιών και κατόπιν να αναδείξουν μέσα από ψηφοφορία τον νικητή του Ευρωπαϊκού Βραβείου Νεανικού Κοινού.

Σκηνή από την ταινία «My Skinny Sister» (Min lilla syster).

Οι εκπρόσωποι των κριτικών επιτροπών κάθε πόλης θα ανακοινώσουν τα εθνικά τους αποτελέσματα, μέσω βιντεοδιάσκεψης, στην πόλη Έρφουρτ της Γερμανίας, όπου το βράδυ της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής. Η τελετή θα μεταδοθεί ζωντανά στον ιστότοπο yaa.europeanfilmawards.eu, την επίσημη ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Βραβείου Νεανικού Κοινού (facebook / europeanfilmawards).
Στην Αθήνα, οι προβολές των τριών υποψήφιων ταινιών θα πραγματοποιηθούν στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Μετά την ολοκλήρωση κάθε προβολής, θα ακολουθήσουν συζητήσεις μεταξύ των νεαρών σινεφίλ και μελών της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Σκηνή από την ταινία «You're Ugly Too».

Οι υποψήφιες ταινίες

Οι θεματικές των υποψηφίων για το βραβείο ταινίες, αφορούν ζητήματα που απασχολούν τους νέους αυτής της ηλικίας, παγκοσμίως - σχολικός εκφοβισμός, διατροφικές διαταραχές, οικογενειακές σχέσεις, λεπτά ζητήματα ταυτότητας - μέσα από την ιδιαίτερη, τολμηρή ματιά τριών Ευρωπαίων σκηνοθετών.

Σκηνή από την ταινία «The Invisible Boy» («Il ragazzo invisibile»).

Πρόκειται για τις ταινίες «The Invisible Boy» (Il ragazzo invisibile), σε σκηνοθεσία Γκαμπριέλε Σαλβατόρες / Gabriele Salvatores (Ιταλία), «My Skinny Sister» (Min lilla syster), σε σενάριο και σκηνοθεσία Σάνα Λένκεν / Sanna Lenken (Σουηδία - Γερμανία) και «You're Ugly Too», σε σενάριο και σκηνοθεσία Μαρκ Νούναν / Mark Noonan (Ιρλανδία).

Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Νεανικού Κοινού, αποτελεί επίσημη κατηγορία στα Ευρωπαϊκά Κινηματογραφικά Βραβεία που μετρούν ήδη 27 χρόνια ζωής. Πέρυσι, οι νεαροί θεατές είχαν απονείμει το βραβείο στην ταινία «Regret!» του Ολλανδού σκηνοθέτη Ντέιβ Σραμ, με  θέμα τον σχολικό εκφοβισμό.

naftemporiki.gr
 

Προτεινόμενα για εσάς