Κ. Αγοραστός για ΠΝΠ: Δημιουργούν δημοσιονομικό πανικό

Τρίτη, 21 Απριλίου 2015 11:35
UPD:11:41
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Ανήσυχος για το μέλλον της οικονομίας και της χώρας δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Κώστας Αγοραστός με αφορμή την Πράξη Νομοθετιικού Περιεχομένου για την υποχρεωτική μεταφορά των διαθεσίμων δημοσίων φορέων στην ΤτΕ.

«Δημιουργούν δημοσιονομικό πανικό και πανικό στην αγορά με αυτή την πράξη», είπε μιλώντας στον Alpha 989, προειδοποιώντας ότι «υπάρχει τεράστιο πρόβλημα ως προς τη συνέχιση προγραμμάτων».

Την πρόθεσή του να στραφεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) επανέλαβε με τη σειρά του ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης. «Θα στραφούμε στο ΣτΕ και θα ζητήσουμε προσωρινή αναστολή εκτέλεσής της», είπε ο κ. Μπακογιάννης στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό προσθέτοντας ότι «είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει».

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, η ΠΝΠ ακυρώνει την λαϊκή εντολή της αυτοδιοίκησης και παραβιάζει κατάφορα το πνεύμα του Συντάγματος. «Έρχεται η κυβέρνηση και  λέγοντας ‘’αποφασίζω και διατάζω’’  παίρνει τα διαθέσιμα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Οι φορείς της αυτοδιοίκησης δεν ξέρουν εάν θα μπορούν να ανταποκριθούν στις βασικές τους υποχρεώσεις», πρόσθεσε.

Έκτακτη συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

EURONEWS

Η ΕΝΠΕ έχει συγκαλέσει σήμερα έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου με μοναδικό θέμα συζήτησης την επίμαχη ΠΝΠ.

Όπως ανακοίνωσε η Ένωση, μετά από πρόσκληση του κ. Αγοραστού, στη σημερινή συνεδρίαση το «παρών» αναμένεται να δώσει και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή