Σε συναγερμό η ΚΕΔΕ για τη δέσμευση των διαθεσίμων των ΟΤΑ

Τρίτη, 21 Απριλίου 2015 10:20
UPD:15:28
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
A- A A+

Διευκρινίσεις για τη σκοπιμότητα της μεταφοράς των ταμειακών διαθεσίμων 1.500 φορέων στην Τράπεζα της Ελλάδος ζητεί η ΚΕΔΕ από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα, εκφράζοντας έντονο προβληματισμό για το μέλλον του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Μάρδας θα παρευρεθεί στο έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης σήμερα στις 13:00, αποδεχόμενος το σχετικό αίτημα του προέδρου της Γιώργου Πατούλη, ο οποίος του ζήτησε «να δώσει εξηγήσεις ως προς την αποτελεσματικότητα και τις παρενέργειες» της σχετικής απόφασης της κυβέρνησης.

Σε επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό ο κ. Πατούλης ανέφερε πως είναι ξεκάθαρο ότι «πλήττεται ευθέως η ανεξαρτησία του θεσμού, τίθεται σε κίνδυνο η ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών, ανατρέπεται κάθε δυνατότητα προγραμματισμού έργων, υπονομεύεται ξεκάθαρα ο αναπτυξιακός και κυρίως κοινωνικός χαρακτήρας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

ΝΕΡΙΤ

Όπως έγραψε, επί της ουσίας «τιμωρείται» η Τοπική Αυτοδιοίκηση που «όχι μόνο όλα αυτά τα χρόνια διατήρησε -λόγω της αδυναμίας του κράτους- την κοινωνική συνοχή σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και στηρίζει εμπράκτως την εθνική προσπάθεια παρουσιάζοντας σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του φετινού προϋπολογισμού, πρωτογενές πλεόνασμα 863 εκ. ευρώ».

Τέλος, ο κ. Πατούλης εξέφραζε την ελπίδα να ανταποκριθεί ο κ. Μάρδας θετικά στην πρόσκληση της ΚΕΔΕ, πριν ληφθούν οι τελικές της αποφάσεις για τις περαιτέρω ενέργειές της. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή