Κατεχόμενα: Τον Ακιντζί στηρίζει το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα

Τρίτη, 21 Απριλίου 2015 10:16
UPD:10:22
EPA/KATIA CHRISTODOULOU

Τη στήριξη του ΡΤΚ στον Ακιντζί ανακοίνωσε ο αρχηγός του, Οζκάν Γιορκατζίογλου, ο οποίος δήλωσε ότι θα συναντηθεί και πάλι με τον κ. Ακιντζί, εφόσον εκλεγεί, για να συζητήσουν πιθανή συνεργασία της Κεντροαριστεράς.

A- A A+

Την στήριξη του Μουσταφά Ακιντζί, στον δεύτερο γύρο των εκλογών στα Κατεχόμενα που θα γίνουν την Κυριακή, αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ).

Στον πρώτο γύρο η υποψήφιά του, Σιμπέλ Σιμπέρ, έλαβε 22,54%, ποσοστό πολύ χαμηλότερο από το 38% που είχε πάρει το κόμμα στις βουλευτικές του 2013 και αναδείχθηκε πρώτο. Τη στήριξη του ΡΤΚ στον Ακιντζί ανακοίνωσε ο αρχηγός του, Οζκάν Γιορκατζίογλου, ο οποίος δήλωσε ότι θα συναντηθεί και πάλι με τον κ. Ακιντζί, εφόσον εκλεγεί, για να συζητήσουν πιθανή συνεργασία της Κεντροαριστεράς.

EURONEWS

Ο ηγέτης του κόμματος «Ενωμένη Κύπρος», Ιζέτ Ιστζιάν δήλωσε ευτυχής που ο Μουσταφά Ακιντζί πέρασε στον δεύτερο γύρο των εκλογών και πρόσθεσε ότι «μια νέα εποχή για την τουρκοκυπριακή πολιτική σκηνή πρόκειται να αρχίσει με τον Ακιντζί στις 26 Απριλίου».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή