Κ. Αγοραστός: Κίνηση δημοσιονομικού πανικού η ΠΝΠ για τα ταμειακά διαθέσιμα

Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015 22:33
UPD:22:34
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Βαρδουλάκης Ε

Ο κ. Αγοραστός (φωτ. αρχείου) ανακοίνωσε τη σύγκλιση έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας την Τρίτη στη 1 μ.μ.

A- A A+

Ως κίνηση δημοσιονομικού πανικού που δημιουργεί συνθήκες «παύσης πληρωμών» με κίνδυνο να σταματήσουν τα έργα, χαρακτηρίζει την υποχρεωτική μεταφορά διαθεσίμων δημόσιων φορέων και ΟΤΑ στην Τράπεζα της Ελλάδος ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι η μισθοδοσία του συνόλου των υπαλλήλων και των εργαζομένων στις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, μετά από αυτήν την εξέλιξη, καλύπτεται μόνον για 15 ημέρες.

«Από καιρό είχαμε διαβλέψει τον κίνδυνο, είχαμε προειδοποιήσει τον αρμόδιο υπουργό, ο οποίος όμως παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, σήμερα απώλεσε και τα τελευταία αποθεματικά αξιοπιστίας», τονίζει ο κ. Αγοραστός, συμπληρώνοντας ότι δημιουργείται πρόβλημα στη λειτουργία των περιφερειών και θίγεται η οικονομική και διοικητική τους αυτοτέλεια.

Κλείνοντας, ο κ. Αγοραστός ανακοινώνει τη σύγκλιση έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας την Τρίτη στη 1 μ.μ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή