Σκοτεινές επιθυμίες με τρελή αιμορραγία

Το «Τρελό αίμα» στο Θέατρο Τέχνης
Σάββατο, 25 Απριλίου 2015 09:30
UPD:26/04/2015 15:51
A- A A+

Ο παράδεισος και η κόλαση, που ακολουθούν τις ζωές μας, συναντώνται σε μία παράσταση, που περικλείει «Το τρελό αίμα» και τη «Δεύτερη Εντολή» του Παντελή Πρεβελάκη, σε ελεύθερη απόδοση του Αλέξανδρου Κυπριώτη και σκηνοθεσία της Άντζελας Μπρούσκου, και παρουσιάζεται στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν.

Υπό τον τίτλο «Το τρελό αίμα», η παράσταση μάς μεταφέρει σε ένα χωριό της Κρήτης ή κάπου αλλού, όπου οι ήρωές της συνδιαλέγονται με τις πιο σκοτεινές επιθυμίες τους, και, μέσα από μια νέα πραγματικότητα, καλούνται να τοποθετήσουν τους εαυτούς τους στην θέση του Άλλου.

Για ασήμαντη αφορμή

Όταν ο πολιτισμός μας συναντιέται με τον φόνο, το «Τρελό αίμα» ξεπηδάει  για ασήμαντη αφορμή. Αφετηρία τα δράματα του Παντελή Πρεβελάκη. Σιωπή και μυστικά. Απαγορεύσεις. Σώματα που φλέγονται. Αμαρτία και ενοχή. Ακυρωμένες ζωές. Πρόσωπα που ασφυκτιούν μέσα στην κλειστή ζωή μιας οργανωμένης κοινωνίας, που καταδυναστεύει τα μέλη της. Ακραίες ερωτικές φαντασιώσεις, αιμομιξίες, φονικά, μοιχοί, αυτόχειρες. Και στον αντίποδα, η αυτοθυσία, η αγάπη για τον Θεό, η συγχώρεση, η σωτηρία της ψυχής, η φιλοπατρία.

Σώματα που βασανίζονται από θεούς και δαίμονες

Τα κείμενα «Μισοφέγγαρα» του Γιάννη Κοντραφούρη, σκόρπιες φράσεις, αφορισμοί, τραγούδια, στιχάκια, ειδήσεις, ιστότοποι συμπληρώνουν την γλώσσα  μιας κοινωνίας, που θέλει να τα «πιει για να παρεκτραπεί». Η γυναίκα  στο κέντρο. Το εξιλαστήριο θύμα. Σώματα που βασανίζονται από θεούς και δαίμονες. Η διαφορετικότητα διαπομπεύεται. Ξημερώνει. Τα μοτίβα επαναλαμβάνονται. Και ο έρωτας, ο μεγάλος εσταυρωμένος, μαχαιρώνεται  μπροστά από ανοιχτές τηλεοράσεις.

Ταυτότητα παράστασης
Κείμενα για το θέατρο: «Μισοφέγγαρα»: Γιάννης  Κοντραφούρης, σύλληψη - δραματουργία - σκηνοθεσία - κοστούμια - εικαστική αντίληψη: Άντζελα Μπρούσκου, διαμόρφωση σκηνικού χώρου: Κωνσταντίνος Ζαμάνης, μουσική: Nalyssa Green, φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος, Α΄ βοηθός σκηνοθέτη: Στέβη Κουτσοθανάση, Β΄ βοηθός σκηνοθέτη: Χριστίνα Παπαδοπούλου, μακιγιάζ: Παναγιώτης Καρακάσης, φωτογραφίες: Μυρτώ Αποστολίδου. Παίζουν (με σειρά εμφάνισης): Παρθενόπη Μπουζούρη, Διαμαντής Καραναστάσης, Βασίλης Παπαγεωργίου, Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου, Γιάννης Χαρτοδιπλωμένος.

Πληροφορίες
Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν: Φρυνίχου 14 - Πλάκα, τηλ.: 210 3222464 και 210 3236732. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: από 23 Απριλίου έως 10 Ιουνίου: Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο: 21.15, Κυριακή: 20.00. Διάρκεια παράστασης: 100 λεπτά. Τιμές εισιτηρίων: Πέμπτη: γενική είσοδος: 10 ευρώ, Παρασκευή: γενική είσοδος: 15 ευρώ, μειωμένο: 10 ευρώ, Σάββατο και Κυριακή: γενική είσοδος: 16 ευρώ, μειωμένο: 12 ευρώ. Προπώληση: καταστήματα: Public, Παπασωτηρίου, Ιανός, Seven Spots, Reload, τηλεφωνικά: 11876, ηλεκτρονικά: viva.gr.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς