Αίγυπτος: Σε θάνατο 22 μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015 16:18
UPD:21/04/2015 10:07
REUTERS/AL YOUM AL SAABI

Οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας και καταστροφή δημόσιων εγκαταστάσεων.

A- A A+

Αιγυπτιακό δικαστήριο καταδίκασε σε θάνατο 22 μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας για επίθεση σε αστυνομικο τμήμα σε περιοχή έξω από το Κάιρο το 2013, κατά την οποία σκοτώθηκε ένας αστυνομικός, δήλωσαν δικαστικές πηγές.

Η επίθεση σημειώθηκε την περίοδο που η χώρα συγκλονιζόταν από κύμα βίας, έπειτα από την ανατροπή από τον στρατό του εκλεγμένου ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, μετά τις μαζικές διαδηλώσεις που είχαν γίνει εναντίον του, τον Ιούλιο του 2013.

Σε έναν άλλον κατηγορούμενο, ο οποίος είναι ανήλικος, επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 10 ετών, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Συνήγορος των καταδικασθέντων δήλωσε ότι θα ασκήσουν έφεση.

EURONEWS

Οι αιγυπτιακές αρχές έχουν φυλακίσει χιλιάδες μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και τα δικαστήρια της χώρας έχουν καταδικάσει εκατοντάδες σε θάνατο. Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η εκτός νόμου Μουσουλμανική Αδελφότητα συνιστά μια μεγάλη απειλή για την ασφάλεια, ωστόσο η Αδελφότητα δηλώνει ότι δεν συγχωρεί τη βία.

Οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας και καταστροφή δημόσιων εγκαταστάσεων, μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια επίθεσης σε αστυνομικό τμήμα κατά την οποία ένας αστυνομικός έχασε τη ζωή του.

Την Τρίτη αναμένεται να εκδοθεί μια σημαντική ετυμηγορία κατά του κ. Μόρσι, ο οποίος κινδυνεύει να καταδικαστεί σε θάνατο για «υποκίνηση σε ανθρωποκτονία» διαδηλωτών της αντιπολίτευσης τον Δεκέμβριο του 2012 όταν βρισκόταν στην εξουσία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή